Brigada Diverse

Gospodar de nota 10. Sau nu

Creşterea temperaturilor a adus, aşa cum era de aşteptat, şi topirea zăpezii.

Iar una dintre consecinţe este aceea că trotuarele s-au transformat în adevărate patinoare, numai bune pentru rupt niscai mâini şi picioare.

Faptul că firma care trebuie să se ocupe cu deszăpezirea, dar şi cei de la Direcţia Domeniului Public din cadrul Primăriei Suceava îşi fac treaba aşa după cum bine se poate observa nu mai e un secret de multă vreme.

Dar oare un gospodar adevărat nu pune şi el mâna pe lopată? Se pare că la Suceava gospodarul şef este în concediu. Sau poate că nu avem un gospodar.

Afirm acest lucru după o constatare pe care o poate face oricine. Trotuarul din faţa sediului PNL Suceava, de pe Aleea Trandafirilor, ar putea fi numit trotuar doar cu condiţia să nu aibă gheaţă. La cum arată poate fi denumit derdeluş.

trotuar sediu pnl

Şi dacă mă gândesc bine, Ion Lungu nu este doar primar al municipiului Suceava, ci şi preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Suceava, iar viceprimarul Lucian Harşovschi este vicepreşedinte în partid. Nici unul nu-şi bate capul să pună lucrurile în ordine în acest domeniu.

Atunci de ce să ne mai mirăm că oraşul arată aşa cum arată, dacă ei nu sunt în stare să facă ordine în faţa propriei case. Cu condiţia să considere PNL o casă, politică, desigur, şi nu doar un centru de afaceri sau de produs bani.

Povestea cu îndepărtatul zăpezii, a gheţii şi a ţurţurilor este una ciclică, care se repetă trasă la indigo în fiecare iarnă. Şi ca în fiecare an, firmele care nu-şi fac curat în faţa sediului, e valabil şi pentru asociaţiile de proprietari, primesc câte un avertisment.

Bine, bine, dacă tot se dau aceste somaţii an de an şi nu se întâmplă nimic, nu ar fi cazul să se treacă şi la amenzi? Iar primarul Ion Lungu poate da un exemplu şi să-l amendeze pe şeful de partid Ion Lungu pentru că nu a îndepărtat gheaţa din faţa sediului PNL.

Bine, e o chestiune pur ipotetică, pentru că aşa ceva nu veţi vedea niciodată. Iar dorinţa de a avea un oraş curat va rămâne doar un vis frumos. 

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button