Shares

„Ciocu’ mic, noi suntem la guvernare”, cam aşa poate fi rezumată declaraţia deputatului Ioan Bălan, secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L Suceava.

Ce-i drept, nu a spus-o brutal, ci un pic mai molcom, aşa moldoveneşte, dar sensul rămâne acelaşi. Ioan Bălan a ţinut să le arate pisica şefilor de instituţii deconcentrate din judeţ, care au aflat astfel că „dacă nu şi-au îndeplinit cum trebuie actul managerial vor fi schimbaţi din funcţii”.

Cu alte cuvinte, cine mişcă în front sau nu merge pe linia trasă de partid va fi executat fără milă, mai ales că urmează un an crucial pentru viitorul politic al PD-L.

„Cred că în prima parte a anului este obligatorie o evaluare a şefilor de instituţii şi acolo unde vom considera că nu-şi îndeplinesc cum trebuie actul managerial vom face schimbări fără a ne împiedica de faptul că unii dintre aceşti oameni provin din rândurile PD-L sau au susţinere masivă din partea PD-L”, a afirmat parlamentarul democrat-liberal.

Rumegând declaraţia lui Bălan rezultă că activitatea şefilor de instituţii va fi evaluată. Dar nu de vreo comisie de specialitate, pentru că nu reiese de nicăieri asta, de oameni competenţi pentru a se pronunţa cu privire la munca depusă de acei directori, fie vorba între noi unii nici măcar nu ştiu unde sunt şi ce fac, ci de şefii PD-L. Adică partidul unic face şi desface, angajează şi concediază, te ridică şi te coboară. Asta o ştiam de multă vreme, iar deputatul Ioan Bălan nu a făcut altceva decât să confirme încă o dată politica neghioabă care se perpetuează în România de ani şi ani de zile: nepotisme în detrimentul valorii.

„Totuşi părerea mea personală este că avem probleme în anumite instituţii pe care astăzi nu vreau să le fac publice, avem probleme cu anumiţi manageri şi după evaluarea pe care o vom avea în perioada următoare vă vom spune unde se impun acele schimbări”, a mai spus Bălan.

Trecând peste faptul că părerea cuiva ar trebui să fie întotdeauna personală, aş fi curios care sunt instituţiile care funcţionează corespunzător. Din discuţii, nu ştiu prea mulţi oameni care să aibă cuvinte de laudă despre instituţiile sucevene, dar mă bucur că a aflat, în sfârşit, şi Ioan Bălan acest amănunt nesemnificativ. Poate aşa va găsi împreună cu colegii săi din PD-L directori măcar decenţi, dacă nu competenţi.