Shares

Chiar dacă este pe funcţie de numai câteva zile, îmi calc pe inimă şi afirm cu tărie că actualul prefect este probabil cel mai slab din istoria Sucevei.

Constantin Harasim este un personaj care s-a pliat după cum a bătut vântul, cel puţin în ultimii ani, iar apropierea sa faţă de gruparea care nu a ajuns încă partid, numită PLR, l-a propulsat în funcţia de prefect.

Sincer să fiu nu-mi dau seama care sunt atuurile lui Harasim, în afara faptului că a cărat geanta lui Tăriceanu cum se spune în popor, pentru că în toate funcţiile de conducere pe care le-a deţinut a fost insipid, incolor şi inodor. Nu mai departe de perioada 2012-2014 în care a ocupat funcţia de subprefect, Constantin Harasim a strălucit prin lipsă de activitate. Şi totuşi, acest aspect nu a contat când Guvernul de la Bucureşti l-a schimbat pe Florin Sinescu.

Primul test pe care Constantin Harasim îl are de trecut este problema Rădăuţi, acolo unde Consiliul Local a fost dizolvat, iar primarul ales Aurel Olărean este în puşcărie.

Constantin Harasim

Până acum, în lipsa unui ordonator de credite, nu se ştie cine va semna hârtiile pentru plata salariilor angajaţilor Primăriei Rădăuţi şi nici ale dascălilor din acest oraş.

Harasim spune că va cere puncte de vedere de la Ministerul Afacerilor Interne şi de la Curtea Constituţională. Păi bine, bine, dacă aceste răspunsuri vor veni pe la jumătatea lunii aprilie, domnule prefect veţi fi cel care a lăsat peste o mie de oameni fără salarii în perioada Paştelui.

Din punctul meu de vedere, Constantin Harasim nu stăpâneşte domeniul legislativ şi în plus îi este frică şi de umbra sa, iar aceste două deficienţe îl vor urmări pe tot parcursul mandatului, pe care i-l prevăd scurt spre foarte scurt.

Dacă mi-e permisă o comparaţie, fostul prefect Florin Sinescu era profesor universitar în ale Prefecturii, în timp ce Constantin Harasim este doar la grădiniţă. Problema e că nimeni nu are timp să-l aştepte să crească şi să înveţe, iar acest lucru trebuia să-l cunoască încă dinainte de a accepta funcţia de prefect, o pălărie mult prea mare pentru posibilităţile sale.