Shares

Ajunsă în groapă în adevăratul sens al cuvântului, echipa fanion a judeţului a devenit apanajul unor tineri dornici de experimente şi glorie. Ei se numesc Ciprian Anton, momentan preşedinte al clubului de fotbal, şi Lucian Harşovschi, întâmplător viceprimar în Suceava.

În puţinele săptămâni care s-au scurs de la venirea lui Anton în fruntea clubului, lucrurile au luat-o la vale cu totul, cel puţin din punct de vedere al rezultatelor sportive. Susţinător din umbră şi din tribunele stadionului Areni îi este Lucian Harşovschi (foto), mai cunoscut prin clădirea unde ocupă abuziv un birou drept „nu ştiu, să-l întreb pe domn primar”.

Lucian Harsovschi

De altfel, pe perioada cât primarul Ion Lungu a fost în concediu de odihnă, o parte dintre muncitorii de la Domeniul Public au fost direcţionaţi către stadion, pentru a-l ajuta pe prietenul Anton.

S-a muncit cu sârg pentru nu se ştie ce, s-au scris mesaje din care lipsesc litere şi s-au făcut modernizări. Dar, la echipa pentru care vin oamenii la stadion nu s-a petrecut nimic.

Vorba colegilor de breaslă din domeniul sportului, nu avem echipă, dar avem termopane la stadion.

La eşecul de sâmbătă a ţinut să participe şi Lucian Harşovschi. Formaţia suceveană Fotbal Club Cetatea a mâncat bătaie de la nişte nimeni şi ovaţiile de bucurie pe care le aşteptau Anton şi Harşovschi s-au transformat în dezamăgire. Deocamdată, pentru că în scurt timp vor veni contestările şi huiduielile celor care încă mai dau 5 lei pentru un bilet la meci şi care vor dori să afle cine răspunde pentru rezultatele catastrofale ale pseudo formaţiei de fotbal care mănâncă o grămadă de bani.

De altfel, Anton a făcut cărare bătătorită către Primărie, şi speră ca Harşovschi să-i salveze scaunul care se clatină tot mai puternic.

Suspecte sunt şi amănuntele legate de transferul jucătorilor Onciu şi Roheţki la Piatra Neamţ, de sumele de transfer, de cum s-au cheltuit banii etc. Faptul că acolo se pompează sume mari de la bugetul local reprezintă o altă problemă, pentru că până la urmă suceveanul are dreptul să ştie cum i-au fost cheltuiţi banii. Iar Harşovschi ar trebui să ştie şi el asta, dar probabil că preferă să adopte poziţia struţului.