Shares

Ora unu a venit, omul negru n-a sosit!

Asta era o expresie din vremea copilăriei, a mea şi a multora de o anumită vârstă, şi pare extrem de actuală şi acum. Acum câteva săptămâni, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat sus şi tare că până pe 1 noiembrie vor fi anunţaţi candidaţii partidului pentru funcţiile de primar şi pre;edinte de Consiliu Judeţean, de la caz la caz. Fireşte, a fost un nou moment comic al USL, cel puţin la Suceava. Nu numai că PNL, în frunte cu Alexandru Băişanu nu a desemnat vreun candidat, dar acesta nici măcar nu există. L-am chestionat pe Băişanu pe această temă şi mi-a recomandat să-l sun pe Antonescu, de parcă acesta ar trebui să ştie tot ce se petrece în teritoriu.

Eu sunt convins că PNL Suceava nu are nici un candidat. Cel puţin deocamdată. Băişanu se tot chinuie să găsească un fraier, dar acesta nu apare. Aşa că tot aruncă fumigene pe piaţă. Ba că e Adrian Graur acest candidat minune, variantă respinsă categoric de actualul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare Suceava”, ba că altcineva s-ar da de ceasul morţii pentru cauza lui Băişanu.

În realitate, nimeni nu prea vrea să-l gireze pe liderul PNL Suceava, astfel încât candidatul USL Suceava pentru Primărie este o himeră. Şi între timp, continuă sondajele. Singurul lucru pe care Băişanu îl ştie cel mai bine.