Shares

Democraţia de baltă şi-a scos din nou puii la soare. Veşnicul primar Ilie Gherman de la Slatina a comis-o din nou şi a dovedit că locul pe care-l conduce este moşia sa personală.

Într-un dispreţ total faţă de lege, Ilie Gherman s-a postat astăzi în sediul secţiei de votare de la Slatina şi le-a interzis jurnaliştilor să-şi facă datoria. Pentru că acolo s-au semnalat mai multe nereguli privind procesul electoral, echipele posturilor Plus TV şi Realitatea TV s-au deplasat în zonă. Acreditările şi actele prezentate de jurnalişti s-au dovedit doar maculatură pentru primarul Ilie Gherman, care i-a dat afară pe reporteri şi cameramani chiar sub ochii membrilor Biroului Electoral Judeţean Suceava.

Ilie Gherman (24)

Din fericire, fapta nu a rămas fără urmări, iar preşedinta BEJ Suceava le-a cerut jandarmilor să-l evacueze pe primarul recalcitrant, să-i sigileze biroul de serviciu şi să nu-i mai permită accesul în secţia de votare de la Slatina.

Cu aceşti oameni defilează partidele noastre. În cazul de faţă PD-L, care l-a luat sub aripa-i protectoare pe Ilie Gherman în ciuda numeroaselor scandaluri în care a fost implicat de-a lungul timpului.

Modelul de mârlănie, brevetat cu succes de Traian Băsescu, îşi găseşte echivalentul la scară mai mică la Slatina. Iar dacă ar fi fost o chestie de moment s-ar fi găsit poate şi circumstanţe atenuante. Ceva similar s-a întâmplat şi la alegerile locale din 2008, când Ilie Gherman era implicat direct şi candida la funcţia de primar.

Poate pentru „curajul” său va primi şi un premiu din partea lui Gheorghe Flutur, şeful său pe linie de partid, pentru că mi-e greu să cred că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava va lua atitudine împotriva huliganului Gherman.