Bârfe

Iluzionism cu nuci, ceapă şi cartofi

Târgul „Produs în Bucovina”, organizat la Iulius Mall Suceava în perioada 24-26 septembrie, a avut parte şi de scene din iluzionism.

Nu le-a oferit maestrul Iosefini, ci câţiva „specialişti” autohtoni. Ca de fiecare dată, organizarea manifestării a fost sarcină de partid pentru Dragoş Juravle, care, la rândul său, a trasat directive către inginerii agricoli din diferite comune ale judeţului. Aşa se face că unii au venit încărcaţi cu nuci, alţii cu ceapă sau cartofi, iar cei mai ghinionişti au avut de căutat căruţe pentru a crea mediul adecvat unei acţiuni get-beget „bucovinene”.

Toate bune şi frumoase până la finalul manifestărilor, când organizatorii au avut ideea ca toate produsele să fie duse la Muzeul Satului Bucovinean, de la Cetatea de Scaun.

Proprietarii celor trei căruţe împrumutate pentru a fi expuse la târgul „Produs în Bucovina” au luat pur şi simplu foc şi au refuzat categoric. Cu experienţa bundiţei de la Zahareşti, împrumutată în toamna lui 2008 de la un ţăran onest şi apoi făcută cadou ambasadorului Austriei la Bucureşti, proprietarii căruţelor au pus mâna pe ceea ce le aparţine şi duşi au fost.

Nu la fel de norocoşi au fost alţi gospodari care s-au trezit că bunurile împrumutate de ei s-au volatilizat. Şi nu au fost cantităţi neînsemnate. Mai exact 400 de kg de cartofi, 70 de kg de ceapă şi coşuri cu nuci. La o asemenea dispariţie până şi Iosefini ar fi avut nevoie de lecţii aprofundate.

Articole asemănătoare

4 Comentarii

 1. Dacă-s proşti şi slugarnici să se înveţe minte data viitoare. Cum dracu’ să pui botul la ce scoate pe gaura gurii un agarici sau o coadă de topor bostănie?

 2. Si inca mai este mult de scris. Si domnul Neagu stie. Ca raportarile de la acest minunat targ au fost facute ca inainte, la hectar… Ca sa bucure conducatorii…
  Daca presa scrisa nu ar fi atat de aservita probabil ca tirajele ar fi mai mari.
  Oricum, ma bucur ca s/au inventat blogurile.
  Desi si astea dauneaza grav sanatatii… celor care scriu!!! Din pacate.

 3. Muzeul Satului Bucovinean este un fel de depozit pentru Flutur si D.J. -ul sau,tot acolo a dus si oul sau pictat,dupa ce l-au informat unii ca a intrat pe terenul etniei hutzule.Acolo o sa duca si recuzita pe care o distribuie mitingistilor portocalii cand fac demonstratii sub acoperire de oameni normali. Acolo i-ar sta si lui bine, impaiat sau cu funia si sapunul pregatit,pentru eventualitatea in care va trece Mârza prin zona.
  Dar ati vazut pancarta de langa biserica catolica,din parc,pe fond portocaliu cu :”Piata ţărănească” ? Pai celelalte piete din oras ce sunt,locuri de meeting ale intelectualilor ?

 4. au furat cei care au vindut in afara mall suceava,dar fura si cei care sunt angajati in mall,far referire la Rotaru,cel care raspundea de curatenia din mall,a fost surprins de camerele de luat vederi cind o cu complicitatea unei angajate si-a burdusit masina personala cu.. diferite lucruri. l-au dar afara..

Citiți de asemenea
Close
Back to top button