Shares

Târgul „Produs în Bucovina”, organizat la Iulius Mall Suceava în perioada 24-26 septembrie, a avut parte şi de scene din iluzionism.

Nu le-a oferit maestrul Iosefini, ci câţiva „specialişti” autohtoni. Ca de fiecare dată, organizarea manifestării a fost sarcină de partid pentru Dragoş Juravle, care, la rândul său, a trasat directive către inginerii agricoli din diferite comune ale judeţului. Aşa se face că unii au venit încărcaţi cu nuci, alţii cu ceapă sau cartofi, iar cei mai ghinionişti au avut de căutat căruţe pentru a crea mediul adecvat unei acţiuni get-beget „bucovinene”.

Toate bune şi frumoase până la finalul manifestărilor, când organizatorii au avut ideea ca toate produsele să fie duse la Muzeul Satului Bucovinean, de la Cetatea de Scaun.

Proprietarii celor trei căruţe împrumutate pentru a fi expuse la târgul „Produs în Bucovina” au luat pur şi simplu foc şi au refuzat categoric. Cu experienţa bundiţei de la Zahareşti, împrumutată în toamna lui 2008 de la un ţăran onest şi apoi făcută cadou ambasadorului Austriei la Bucureşti, proprietarii căruţelor au pus mâna pe ceea ce le aparţine şi duşi au fost.

Nu la fel de norocoşi au fost alţi gospodari care s-au trezit că bunurile împrumutate de ei s-au volatilizat. Şi nu au fost cantităţi neînsemnate. Mai exact 400 de kg de cartofi, 70 de kg de ceapă şi coşuri cu nuci. La o asemenea dispariţie până şi Iosefini ar fi avut nevoie de lecţii aprofundate.