Shares

Locuinţele ANL acordate de Primăria Suceava în urmă cu aproximativ o lună de zile ridică deja suspiciuni. Mai mulţi suceveni reclamă că angajaţii Primăriei nu i-au sunat pentru a-i anunţa, conform înţelegerii stabilite, că trebuie să achite o anumită sumă drept garanţie.

Oamenii aflaţi în această situaţie cred că la mijloc este o manevră menită să-i lase fără locuinţe, şi asta pentru a facilita acordarea imobilelor unor „prieteni”.

„Sunt una din persoanele care s-a aflat pe lista celor ce vor primi o locuinţă în acest an. În legătură cu plata acelei garanţii ni s-a spus să aşteptăm un telefon de la Primărie. Zilele trecute, având cu totul altceva de făcut la Primărie, mi-am zis să mă duc să întreb şi de locuinţe. Când am ajuns în biroul respectiv, am fost întrebată dacă am plătit garanţia, cu toate că nimeni nu mă anunţase să fac acest lucru. Doamnele au încercat să mă convingă că ar fi vorbit cu cineva din familie, lucru care mi s-a părut suspect deoarece aveau doar numărul meu de telefon. Am plătit acea garanţie, iar întâmplarea mi-a scos în cale câteva cunoştinţe, care de asemenea, mă anunţau că au plătit garanţia, fără a fi anunţaţi de Primărie ci de cunoştinţe care, de asemenea, au aflat din întâmplare. Sunt sigură că încă mai sunt persoane care nu ştiu de acest lucru, mai ales că doamnele au evitat să-mi spună data limită pentru plata respectivă şi, după cum bine ştiţi familiile care nu plătesc pierd dreptul la acea locuinţă, dar mai ales pierd dreptul de a mai face un dosar. Ar fi păcat, de aceea vă rog să  luaţi măsuri în ceea ce priveşte informaţia către ceilalţi. Am auzit că există persoane care ar fi dat şpagă şi aşteaptă răspunsul după Sf. Paşti. Asta mă face să cred că cine este mai insistent îşi păstrează locuinţă, iar persoanele de bună credinţă care aşteaptă să fie contactate de către Primărie riscă să-şi piardă locuinţă în favoarea unor oameni cu bani. Nu este corect!!! Vă rog luaţi măsuri!!! Vă mulţumesc anticipat!!!”, este strigătul de disperare al unei sucevence.