Shares

Şoseaua de centură a Sucevei a devenit Fata Morgana: o vedem, dar nu e.

După chinuri care au durat câteva luni, cel puţin aşa cred, noţiunea timpului zburându-mi la fel ca maşinile pe covorul de asfalt dintre Pătrăuţi şi Şcheia, contractul dintre SCCF şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a fost reziliat.

Numai că, de atunci nu s-a găsit încă nici o firmă căreia să-i fie predată investiţia începută acum 6 ani pentru a finaliza ceea ce trebuia să fie funcţional de vreo 3 ani.

Nu s-a găsit nimeni pentru că nu s-a dorit. Din informaţiile pe care le am, se intenţionează predarea lucrării, fără nici un proces-verbal, fără absolut nimic, celor de la Secţia de Drumuri Naţionale Suceava.

Numai că şefii acestei instituţii au mirosit că treaba nu e deloc curată, astfel încât încearcă să scape de eventuale urmări neplăcute. Andrei Huţanu, şeful SDN Suceava, şi-a depus cerere de concediu de paternitate, cerere care nu i-a fost deocamdată aprobată deşi legal nu ar trebui să existe nici un impediment.

sosea centura

Nici directorul adjunct al SDN Suceava, Mirela Moise, nu pare încântată de ideea de a prelua pe nemestecate şoseaua de centură, asta în condiţiile în care personalitate juridică în acest sens au doar cei de la Direcţia de Drumuri şi Poduri Iaşi, nicidecum cei de la Suceava.

Presiunile pentru ca acest obiectiv să fie preluate sunt uriaşe, inclusiv cu telefoane de ameninţare la adresa celor din conducerea SDN Suceava, iar potrivit unor oameni din interior lucrările ar urma să fie predate unei firme aflată în aria de influenţă a lui Dan Şova, fost ministru al Transporturilor până în luna iunie a acestui an.

Din cauza unor interese obscure, şoseaua de centură devine un obiectiv frustrant, care s-a împotmolit exact ca ţiganul la mal. O mizerie ordinară în urma căreia au de suferit nu doar sucevenii, ci şi şoferii care tranzitează municipiul Suceava cu sutele în fiecare zi.