Shares

Zilele trecute mi-a fost dat să aud una dintre cele mai imbecile iniţiative politice.

A venit din partea senatorului PSD Gavril Mîrza, care a vorbit, asta doar el ştie, în numele tuturor parlamentarilor Uniunii Social Liberale la nivel naţional. Propunerea este ca de la 1 februarie toţi senatorii opoziţiei, PSD, PNL şi PC, să intre în grevă.

Păi bine, domnule Mîrza, dar până acum nu tot în grevă aţi fost? Şi dumneavoastră şi cei mai mulţi dintre aleşii suceveni, pentru că nu ţin minte vreo iniţiativă legislativă venită nici din partea dumneavoastră şi nici din partea altor colegi, fie că este vorba de putere sau opoziţie.

Cu alte cuvinte, după ce timp de trei ani au tras mâţa de coadă, parlamentarii noştri vin şi ne anunţă oficial că vor să trândăvească. Credeţi că oamenii care v-au trimis în Senatul României vor să faceţi grevă? I-aţi consultat să vedeţi ce părere au? Sunt convins că nu.

Eu aş fi vrut să veniţi cu vreo iniţiativă, gândită şi muncită de dumneavoastră, nu semnată la grămadă pentru a vă face norma, domnule Mîrza. Bună sau rea, să vă fi văzut cu ceva concret care să intre într-o dezbatere publică şi să aducă ceva constructiv pentru Suceava şi pentru România. La asta mă aşteptam din partea unui om politic care a condus judeţul ani în şir, a fost şef şi pe vremea comuniştilor şi care ar putea veni cu idei constructive. Că de grevă suntem sătui cu toţii, iar România are nevoie de oameni care să muncească.

Din păcate, singurul scop al demersului propus de Gavril Mîrza este răsturnarea actualului Guvern şi venirea la putere a USL. De legi utile pentru o administrare eficientă a ţării nu interesează pe nimeni. Iar cine îmi spune că politicienii se gândesc la binele nostru ori e prost, ori trăieşte în altă ţară.