Shares

PNL va merge la alegerile locale din iunie cu un candidat surpriză şi nu prea.

După toate probabilităţile, liberalii vor merge pe mâna actualului primar, Ion Lungu, aspect care se va oficializa în cel mai scurt timp.

Faptul că Lungu intenţiona să candideze a fost adus la cunoştinţa sucevenilor de ceva timp, iar la vremea respectivă actualul edil a menţionat că va participa la alegeri în calitate de independent.

Dacă e să mă întrebaţi cât de sigură este ştirea cu Ion Lungu candidat din partea PNL vă pot spune că este valabilă în proporţie de 99,9%.

primar-ion-lungu

În acest caz, deputatul Ioan Balan va face un pas în spate şi cel mai probabil va candida pentru un nou mandat în Parlamentul României. L-am amintit pe Ioan Balan aici pentru că, cel puţin astăzi, el este candidatul anunţat de PNL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava. Între timp, Ion Lungu va fi reprimit în PNL, iar rocada la candidatură va fi o chestiune lină şi fără impedimente.

Ion Lungu va candida pentru a obţine un al patrulea mandat de primar în municipiul Suceava. El a candidat pentru prima dată în 2004, când l-a învins pe primarul în funcţie la acea dată, social-democratul Marian Ionescu, pentru ca ulterior, la scrutinele din 2008 şi 2012 să fie reconfirmat în funcţie.

Dacă în 2008 alegerile nu au avut istoric şi Lungu a câştigat zdrobitor, în 2012 a stat cu emoţii mari, candidatul din partea USL, actualul deputat Alexandru Băişanu, fiind învins la câteva sute de voturi.