Brigada Diverse

Ion Lungu şi cârtiţa din PSD

O întâmplare petrecută nu cu foarte mult timp în urmă mi-a arătat cât de româneşte se petrec lucrurile şi la Suceava, iar când vine vorba de politică orice discuţie este aproape de prisos.

Să revin la ceea ce doream să spun. Mare şedinţă la organizaţia municipală a PSD Suceava. Participă în jur de 20 de persoane, în frunte cu preşedintele acestei structuri, senatorul Ovidiu Donţu, dar şi candidatul de primar al municipiului Suceava, Tiberius Brădăţan.

Una din teme este aceea că social-democraţii doresc să vină în faţa electoratului cu propunerea de a construi 10 parcări supraterane în municipiul Suceava. Tema urma să fie anunţată public ulterior şedinţei care a avut loc în după-amiaza acelei zile.

ion lungu nou

Ei bine, anunţul, care fie vorba între noi, mi se pare unul doar pentru a amăgi populaţia, a fost făcut a doua zi. Cu o mică diferenţă. Nu l-a expus publicului Tiberius Brădăţan, ci contracandidatul său de la PNL, primarul în funcţie Ion Lungu. Şi nu după-amiaza, ci la conferinţa de presă de la sediul Primăriei Suceava, susţinută la ora 9.00.

Dacă povestea este reală, şi nu prea am motive să mă îndoiesc, PSD-iştii suceveni au o mare problemă. Au o cârtiţă, poate chiar mai multe, indivizi care joacă la două capete şi care nu sunt interesaţi câtuşi de puţin să ajute partidul.

După cum spuneam, e ceva tipic pentru neamul ăsta, acel curluntrism de care vorbea Cristian Tudor Popescu, oameni fără coloană vertebrală care aproape niciodată nu-şi asumă vreo răspundere, care nu se poziţionează clar, dar preferă să meargă alături de toată lumea, iar la final să se pozeze alături de câştigător. O atitudine dăunătoare şi nocivă cu care nu vom progresa niciodată.

Iar despre cârtiţe, numai de bine. 

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Păi, în cazul acesta, bucură-te dle Sandrinio că a pus botul Ion Lungu la prosteala de la PSD.
    Eu mi-am exprimat public părerea că este o variantă greșită să promiți zece parcări supraterane în Suceava și niciuna din locații să nu fie în Burdujeni unde străzile Tineretului, Amurgului și Bujorilor sunt la fel de ticsite de mașini ca multe din străzile aglomerate din Zamca și George Enescu.
    A fost o abordare greșită din partea lui Lungu: chiar dacă poate contează încă pe fidelitatea electoratului din Burdujeni, totuși nu poate să îl neglijeze într-atât încât din zece parcări niciuna să nu fie în cel mai mare cartier al Sucevei.
    Nu-i mai plânge pe pesediști că au cârtițe măcar pentru simplul motiv că toate partidele au cârtițe iar dacă Ion Lungu mai pune botul la vrăjeala de la PSD și dă numai copy-paste fără să vină cu ceva nou va avea surprize neplăcute.
    Un motiv pentru dta să te bucuri! Sau ți-ai schimbat poate opțiunea?

Citiți de asemenea
Close
Back to top button