Shares

O întâmplare petrecută nu cu foarte mult timp în urmă mi-a arătat cât de româneşte se petrec lucrurile şi la Suceava, iar când vine vorba de politică orice discuţie este aproape de prisos.

Să revin la ceea ce doream să spun. Mare şedinţă la organizaţia municipală a PSD Suceava. Participă în jur de 20 de persoane, în frunte cu preşedintele acestei structuri, senatorul Ovidiu Donţu, dar şi candidatul de primar al municipiului Suceava, Tiberius Brădăţan.

Una din teme este aceea că social-democraţii doresc să vină în faţa electoratului cu propunerea de a construi 10 parcări supraterane în municipiul Suceava. Tema urma să fie anunţată public ulterior şedinţei care a avut loc în după-amiaza acelei zile.

ion lungu nou

Ei bine, anunţul, care fie vorba între noi, mi se pare unul doar pentru a amăgi populaţia, a fost făcut a doua zi. Cu o mică diferenţă. Nu l-a expus publicului Tiberius Brădăţan, ci contracandidatul său de la PNL, primarul în funcţie Ion Lungu. Şi nu după-amiaza, ci la conferinţa de presă de la sediul Primăriei Suceava, susţinută la ora 9.00.

Dacă povestea este reală, şi nu prea am motive să mă îndoiesc, PSD-iştii suceveni au o mare problemă. Au o cârtiţă, poate chiar mai multe, indivizi care joacă la două capete şi care nu sunt interesaţi câtuşi de puţin să ajute partidul.

După cum spuneam, e ceva tipic pentru neamul ăsta, acel curluntrism de care vorbea Cristian Tudor Popescu, oameni fără coloană vertebrală care aproape niciodată nu-şi asumă vreo răspundere, care nu se poziţionează clar, dar preferă să meargă alături de toată lumea, iar la final să se pozeze alături de câştigător. O atitudine dăunătoare şi nocivă cu care nu vom progresa niciodată.

Iar despre cârtiţe, numai de bine.