Brigada Diverse

Ipocrizia lui Vasile Rîmbu și memoria sa extrem de scurtă

Ipocrizia lui Vasile Rîmbu este de notorietate, la fel ca și modul în care acesta îi percepe și îi împarte pe oameni: în proști, curve, bețivi și țigani. De ce spun că Vasile Rîmbu este ipocrit? Simplu, de la ultima sa postare, în care ne spune de ce sucevenii nu trebuie să plătească pentru locurile de parcare. Același Vasile Rîmbu care în urmă cu ani buni a introdus parcarea cu plată la Spitalul Județean Suceava, acolo unde era manager. Era 5 lei ora de parcare, indiferent dacă stăteai 5 minute pentru a lăsa un pacient sau 59 de minute. De parcă oamenii care veneau la spital o făceau că nu mai puteau de fericire și căutau o distracție. Curat-murdar, coane Vasilică. Iar acum, pionierul parcării cu taxă din Suceava vine și ne spune că totul trebuie gratuit. Când ai fost sincer, nea Vasile? Când ne-ai impus la spital un tarif de 5 lei/oră sau acum când vrei gratuități.  Eu cred că e doar gargară electorală, nimic mai mult.

Bine, o parte din propuneri sunt rezonabile, cum ar fi încurajarea mersului cu bicicleta sau cu transportul în comun. Iar dacă nu ați citit ce vrea Rîmbu vă las să vedeți mai jos:

”Foarte mulți suceveni mi-au semnalat costul exagerat al tarifului de parcare în zonele de domiciliu.

Iată câteva motive pentru care eu consider că aceste locuri de parcare ar trebui să fie gratuite, cel puțin până când sunt amenajate conform standardelor minime:

  1. plătitorii de taxe și impozite au dreptul la spații de parcare amenajate, în apropierea locuinței;
  2. Primăria are obligația să asigure o infrastructură adecvată în acest sens;
  3. Parcările gratuite pentru riverani ar încuraja traficul alternativ (bicicleta, transport în comun etc) și ar contribui la fluidizarea traficului in zona. Parcările publice sunt astfel decongestionate și pot fi folosite mai eficient.

4. parcarea ar trebui să fie gratuită pentru accesul cetățenilor în instituții, cel puțin pentru prima oră de parcare”.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button