Shares

Relaţiile dintre ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, şi Gheorghe Flutur, preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, sunt ca între soţ şi amantă.

Cu tunete, fulgere, despărţiri, dar şi multe lacrimi de iubire. De Paşte, am asistat la scena de amor public. Pasul a venit din partea arhiepiscopului Sucevei, care a ţinut să-i mulţumească public lui Gheorghe Flutur pentru aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim.

„Mulţumim domnului Flutur pentru că, pe cheltuiala lui, cu osteneala lui şi la iniţiativa lui a adus Lumina Sfânta. Multă sănătate. Aducem şi anul viitor, cu condiţia să nu se împartă decât în Biserică. Aşa e rânduiala. Mulţumim şi sănătate”, a spus ÎPS Pimen pe aeroportul din Salcea.

Acelaşi înalt prelat care acum câteva luni îl înfiera pe şeful CJ Suceava, şi nu oriunde, ci pe panouri uriaşe amplasate chiar în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Iată ce scria atunci ÎPS Pimen: „Dacă domnul Gheorghe Flutur vrea să facă dovada că este un om cinstit şi nu <om cu două feţe> să prezinte la procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ce va avea loc la data de 1 martie 2011, o declaraţie identică cu cele spuse în presă locală în 9 august 2010. (…) Aceasta făcându-o va arăta că este cu adevărat un bun creştin ortodox, dovedind că fapta aducerii, de două ori, a Sfintei Lumini a Învierii, de la Sfântul Mormânt, a fost pornită dintr-un imbold al conştiinţei de creştin şi nu în mod politicianist, mascând o duplicitate politică”.

Şi asta nu e tot. În urmă cu un an de zile, ÎPS Pimen îl desfiinţa pur şi simplu pe Gheorghe Flutur. „Mărirea schimbă firea, darul şiretului întunecă mintea înţeleptului; şi-a văzut sacii în căruţă şi pace bună! Privind declaraţia din campania electorală mai sus amintită, într-un fel vorbeşte omul neom în campania electorală şi altfel ca ministru apoi preşedinte al Consiliului Judeţean”, sunt „aprecierile” de care se bucură Flutur.

Până la urmă o fi Flutur ăsta dracul negru sau îngerul în persoană? Că din partea bisericii din Bucovina şi a schimbătorului ÎPS Pimen nu prea ştii ce să crezi.