Shares

Iulius Mall Suceava are pierderi uriaşe. Ştirea a apărut pe site-ul www.ANTITEPARI.ro, unde sunt prezentate şi cifre concrete.

Materialul are titlul „Regele este gol! Pierderi de zeci de milioane de euro la firmele lui Iulian Dascălu”, iar aici este dat exerciţiul financiar pentru anul 2008, dar şi situaţia la zi a lanţului Iulius Mall din ţară.

În 2008, Iulius Mall Suceava figurează cu o datorie de 26,33 de milioane de lei, adică în jur 6 milioane de euro. Pentru anul 2009 apare o mică neconcordanţă, în sensul că sunt prezentate datoriile la 31 decembrie. Fie că administratorii site-ului au vrut să spună 31 august, fie este o estimare a acestora pentru întreg anul 2009. Potrivit celor de la antitepari.ro, datoriile totale ale firmelor lui Iulian Dascălu au ajuns la niveluri înspăimântătoare.

Autobuzele care asigura calatorii gratuite la Iulius Mall

„Astfel, pierderea raportată pentru anul 2008 a depăşit 26,3 milioane RON (263 miliarde lei vechi, aproape 6 milioane euro), în condiţiile în care a avut un singur angajat, iar datoriile totale au crescut la 253,6 milioane RON (de la 54,8 milioane RON în 2007). Desigur, mall-ul din Suceava a fost inaugurat de puţin timp, numai că <revolta> chiriaşilor, urmată de o renegociere a chiriilor demonstrează că stabilimentul comercial din Suceava are şanse minime de a deveni profitabil în viitorul apropiat”, se arată pe site-ul menţionat.

Situaţia nu este mai bună nici la celelalte firme ale lui Iulian Dascălu. Pentru cele 5 firme, situaţia se prezintă astfel: PIERDERI de 149 milioane de lei şi DATORII TOTALE de 1,5 MILIARDE de lei.

Viitorul oricum nu este zugrăvit în culori prea bune pentru Iulius Mall Suceava. După ce mai mulţi chiriaşi au renunţat la colaborare, iar unii dintre ei au dat faliment, conducerea Iulius Mall a fost nevoită să scadă chiriile, chiar şi sub jumătate din sumele percepute în toamna anului trecut.

Mai nou, în încercarea de a revigora activitatea, au fost introduse mai multe autobuze gratuite pentru eventualii clienţi, dar chiar şi aşa prin Iulius Mall Suceava cam bate vântul.