Brigada Diverse

Iulius Mall Suceava, pierderi imense

Iulius Mall Suceava are pierderi uriaşe. Ştirea a apărut pe site-ul www.ANTITEPARI.ro, unde sunt prezentate şi cifre concrete.

Materialul are titlul „Regele este gol! Pierderi de zeci de milioane de euro la firmele lui Iulian Dascălu”, iar aici este dat exerciţiul financiar pentru anul 2008, dar şi situaţia la zi a lanţului Iulius Mall din ţară.

În 2008, Iulius Mall Suceava figurează cu o datorie de 26,33 de milioane de lei, adică în jur 6 milioane de euro. Pentru anul 2009 apare o mică neconcordanţă, în sensul că sunt prezentate datoriile la 31 decembrie. Fie că administratorii site-ului au vrut să spună 31 august, fie este o estimare a acestora pentru întreg anul 2009. Potrivit celor de la antitepari.ro, datoriile totale ale firmelor lui Iulian Dascălu au ajuns la niveluri înspăimântătoare.

Autobuzele care asigura calatorii gratuite la Iulius Mall

„Astfel, pierderea raportată pentru anul 2008 a depăşit 26,3 milioane RON (263 miliarde lei vechi, aproape 6 milioane euro), în condiţiile în care a avut un singur angajat, iar datoriile totale au crescut la 253,6 milioane RON (de la 54,8 milioane RON în 2007). Desigur, mall-ul din Suceava a fost inaugurat de puţin timp, numai că <revolta> chiriaşilor, urmată de o renegociere a chiriilor demonstrează că stabilimentul comercial din Suceava are şanse minime de a deveni profitabil în viitorul apropiat”, se arată pe site-ul menţionat.

Situaţia nu este mai bună nici la celelalte firme ale lui Iulian Dascălu. Pentru cele 5 firme, situaţia se prezintă astfel: PIERDERI de 149 milioane de lei şi DATORII TOTALE de 1,5 MILIARDE de lei.

Viitorul oricum nu este zugrăvit în culori prea bune pentru Iulius Mall Suceava. După ce mai mulţi chiriaşi au renunţat la colaborare, iar unii dintre ei au dat faliment, conducerea Iulius Mall a fost nevoită să scadă chiriile, chiar şi sub jumătate din sumele percepute în toamna anului trecut.

Mai nou, în încercarea de a revigora activitatea, au fost introduse mai multe autobuze gratuite pentru eventualii clienţi, dar chiar şi aşa prin Iulius Mall Suceava cam bate vântul.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Am fost si eu in Iulius Mall din suceava si sincer ma asteptam la altceva.In afara faptului ca
    nu gaseai nimic concret si frumos mergeai kilometri si vedeai reclame si afise multe restaurante intr-adevar elegante si de bun gust si…….. doar atat.Magazinul cu o parcare imensa o intrare in acest Mall eleganta ma asteptam sa fie plin de marfa buna de calitate dar sincer am plecat cu banii in buzunar acasa. IN imensul Mall era si Carrfour unde am dat peste vanzatoare inapoiate mintal care asteptau un client de ore bune si atunci cand al aveau te servea cu sictir si vorbea gura fara ele la cele de la casa ma refer.Doamne fereste!Imi pare rau dar nu mi-a placut deloc si nu o sa mai bat 150 de km sa ajung degeaba pana la saracul Mall.

Back to top button