Shares

Ceea ce se petrece în acest moment în învăţământul sucevean este o mizerie de cea mai joasă speţă.

Iar cei care au crezut că USL va aducea marea schimbare nu s-au înşelat deloc. Da, au schimbat modul în care trebuie să te târăşti la uşile potentaţilor vremii pentru a ocupa un post de director la o unitate de învăţământ. Cel puţin asta se întâmplă în judeţul Suceava, dar nu m-ar mira să fie o practică generalizată la nivel naţional.

Spun toate astea pentru cei care nu ştiu că din noiembrie anul trecut nici o unitate educaţională, şcoală gimnazială, liceu sau grădiniţă, nu mai are un director plin. Ultimul concurs pentru ocuparea unui astfel de post datează tocmai din 2008, iar mandatele obţinute atunci au expirat.

Alte concursuri nu s-au mai organizat, şi s-a preferat varianta cu directori interimari. Practic, în acest moment, învăţământul sucevean este redus la stadiul de interimat, situaţie care se regăseşte şi în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

sediu isj suceava

Ce se doreşte de fapt prin această manevră nu este deloc greu de înţeles. Cei care conduc ţara în acest moment, recte USL, cât o mai exista şi această structură născută doar din dorinţa de a elimina un om pe Traian Băsescu, au considerat că în acest fel au posibilitatea să ţină în mână o adevărată armată. Iar dacă te gândeşti la numărul dascălilor din judeţ şi din ţară aproape le dai dreptate. Dar numai dacă priveşti meschin şi gândindu-te la manipulare.

Iar Ponta şi acoliţii lui tocmai asta îşi doresc. O armată de supuşi, oameni care să execute orice li se cere de dragul de a-şi conserva funcţiile. Ce nu au luat în considerare useliştii este furia celor mulţi şi pe care acum nu-i iau în seamă ştiindu-i sub papuc. Iar când cei mulţi se vor răscula, nici directorii interimari pupincurişti, nu toţi sunt în această categorie, şi nici liderii de sindicat aserviţi nu-i vor mai ajuta cu nimic. Vor fugi în căutarea celor mai negre găuri, dar nici acolo nu-şi vor găsi liniştea.

Cine seamănă vânt va culege furtună, iar din ceea ce văd acum ne aşteaptă uraganul.