Shares

La Rădăuţi s-au pus bazele unui tun imobiliar uriaş, de aproximativ 5 milioane de euro.

Concret, este vorba de o Hotărâre de Consiliu Local adoptată recent prin care s-a aprobat cumpărarea unui teren în suprafaţă de 18.678 de mp în apropiere de actuala groapă de gunoi a oraşului.

Ei bine pentru acest teren pe care-l va cumpăra SC Servicii Comunale SA, societate la care unic acţionar este Consiliul Local Rădăuţi, s-a aprobat preţul maxim de vânzare de 1.125 lei/mp. Un calcul simplu arată că la acest preţ din bugetul SC Servicii Comunale SA se vor duce către proprietarul terenului fabuloasa sumă de 21 de milioane de lei, adică undeva spre 5 milioane de euro.

Cu alte cuvinte, pentru un teren la dracu-n praznic, s-a dat undă verde pentru achitarea unei sume exorbitante. Interesant este de văzut cum a ajuns iniţiatorul proiectului, nimeni altul decât primarul Nistor Tătar, la acest preţ maximal şi cum s-a constatat că în preajmă există fix 18.678 mp de teren şi nu mai mult sau mai puţin.

SONY DSC

Gurile rele spun că proprietar al terenului este un influent om de afaceri din Rădăuţi şi că totul a fost pus la cale de mai multă vreme.

Trebuie spus că pe 24 august 2016 expiră autorizaţia provizorie de mediu pentru funcţionarea rampei de deşeuri de la Rădăuţi, iar autorităţile locale fac demersuri pentru prelungirea acesteia pentru încă un an.

Asta în condiţiile în care acum 4 ani la Rădăuţi trebuia construită din fonduri europene o staţie de presortare, din care urmau să plece spre staţia de la Moara deşeurile. Din motive încă neclare, acest proiect nu a fost implementat.

Pe de altă parte, mărirea rampei pentru depozitarea deşeurilor menajere de la Rădăuţi cu aproape 2 hectare vine într-un moment în care staţia de la Moara este pe punctul de a se deschide, iar din acel moment toate gunoaiele (mai puţin cele din zona de munte) vor fi aduse aici, deci şi cele de la Rădăuţi, groapa de aici urmând a se închide. 

Sursa foto: www.radautiziar.ro