Bârfe

Lăzăreanu, presat de PD-L

Victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale a însemnat şi reconfigurarea alianţelor politice la nivel naţional. Marele perdant se numeşte PSD, care în câteva luni a ajuns de la guvernare în opoziţie.

La nivel judeţean, prin împărţirea funcţiilor în instituţiile descentralizate, social-democraţii au obţinut anul trecut mai multe posturi. Situaţia în ce-i priveşte pe aceşti directori este acum deosebit de delicată.

Unii şi-au rezolvat problema încă din octombrie 2009, după ieşirea PSD de la guvernare. Au fost daţi afară, ori şi-au depus demisiile. Alţii au considerat că e mai bine să încerce o fentă. Şi-au luat concedii medicale, iar după rezultatele alegerilor prezidenţiale au considerat că nu mai are rost să ţină cu dinţii de funcţie.

Au existat şi câteva cazuri în care directorii demişi de PD-L au acţionat în instanţă şi au recâştigat posturile. Printre ei se numără Ovidiu Donţu, director la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală, Ştefan Indianu, director la Direcţia Agricolă Suceava, Mirela Adomnicăi, director la Casa Judeţeană de Pensii sau Alexandru Lăzăreanu (foto), director la Direcţia de Sănătate Publică.

Alternativele în ceea ce-i priveşte nu sunt dintre cele mai optimiste. Pentru a rămâne în funcţii vor trebui să iasă curaţi în urma controalelor pe care ministerele de resort le pregătesc. E greu de crezut că vor reuşi, iar demiterea devine o formalitate.

Există şi varianta de a trece la PD-L, ceea ce ar echivala cu asigurarea postului de conducere. Alexandru Lăzăreanu, directorul DSP Suceava, este una dintre persoanele care a fost curtată.

Să nu vă închipuiţi că este dorit la PD-L doar pentru că are ochi frumoşi. Trecerea la partidul de guvernământ şi menţinerea funcţiei se face cu bani frumoşi, de peste 10.000 de euro.

Rămâne de văzut cine va trăda, că şpăgile nu le vom afla niciodată.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button