Shares

Aproape de a fi numit secretar în Ministerul Mediului şi Pădurilor, o lovitură de imagine pentru liberalii suceveni, cum s-ar putea crede la prima vedere, Gelu Puiu a avut afinităţi serioase către fostul partid de guvernământ, PDL.

Bun prieten cu mai mulţi primari democrat-liberali din judeţ, dar şi cu conducerea judeţeană a acestui partid, Gelu Puiu urma să fie numit director al Direcţiei Silvice Suceava în cazul în care PDL câştiga alegerile.

Nu a fost să fie, dar roata s-a întors extrem de bine pentru fostul şef al Ocoalelor Silvice Frasin şi Cârlibaba.

Prin relaţiile sale de prietenie cu un influent liberal din Iaşi, Gelu Puiu şi-a schimbat rapid culoarea politică. Portocaliul democrat-liberal s-a decolorat de la zăpadă şi a devenit galben, numai bun pentru un post de secretar de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Toate acestea sunt bine ştiute de către conducerea PNL Suceava şi, în special, de către Alexandru Băişanu, dar cum oamenii nu se încurcă în amănunte trecutul nu contează nici cât negru sub unghie. Ceea ce are importanţă cu adevărat este puterea de convingere a lui Gelu Puiu şi profesionalismul acestuia, argumente în faţa cărora Alexandru Băişanu şi-a aruncat pălăria până în cel mai mare brad din pădurile Sucevei. Păduri peste care visează să fie şef într-o bună zi. Dacă nu direct, măcar prin oameni competenţi şi de nădejde, aşa cum este şi Gelu Puiu.

Sancţiunile primite de Gelu Puiu în perioada guvernării USL să fie şi ele un titlu de glorie care contează în avansarea în funcţie?