Shares

Supărare mare în rândul unor ziarişti locali şi lideri judeţeni din politică. Rezultatul alegerilor prezidenţiale le-a dat peste cap planurile ticluite în perioada dintre cele două tururi de scrutin.

Minţile înfierbântate ale celor doi ziarişti şi ale preşedintelui unui partid important din judeţ numărau deja teancurile de euro.

Banii urmau să vină de la persoanele pregătite de cei trei pentru a fi instalate în anumite funcţii de conducere la instituţiile descentralizate din Suceava. Lista nominalizaţilor era deja întocmită, la fel şi sumele care trebuiau încasate. Şi nu era vorba de câţiva lei, ci de sume de ordinul a mii de euro pentru fiecare funcţie vândută ca la piaţă.

Aceste informaţii au ajuns şi la urechile altor politicieni şi ziarişti locali, care au rămas stupefiaţi.

euro si dolari bun

Practic, pentru cei doi ziarişti rolul de presari s-a terminat de multă vreme, iar în breaslă au rămas doar pentru a-şi aranja ploile şi pentru a face rost de bani, mulţi bani, indiferent de mijloace.

Metoda nu este nouă, ci a fost folosită cu succes de un şef de ziar local la finele anilor 1990. Împreună cu câţiva acoliţi din politica locală, care au achiesat la propunerile acestui personaj, respectivul şef de ziar şi-a umplut teşchereaua. A pus în funcţii mai mulţi directori, de la care şi-a luat partea leului, iar o parte din bani au ajuns probabil şi la politicienii care l-au susţinut.

Aceste practici mizerabile nu au dispărut, ci, din păcate, s-au multiplicat, fiind agreate şi de alţi ziarişti locali.

Ghinionul lor a făcut ca Mircea Geoană să piardă alegerile, astfel încât toate planurile le-au fost date peste cap. Sunt convins că nu vor renunţa. Vom asista la o regrupare a celor doi ziarişti către tabăra câştigătoare, iar pentru planurile malefice vor căuta teren fertil. Iar dacă acum nu va fi posibil aşa ceva, se vor gândi la alte manevre mizerabile valabile după alegerile viitoare.