Shares

Zilele trecute am asistat la un schimb de replici la distanţă între reprezentanţii PSD şi cei ai PNL.

De o parte a vorbit Dan Cuşnir, preşedintele interimar al organizaţiei municipale a PSD Suceava, iar din tabăra adversă a comentat subiectul Lucian Harşovschi, unul dintre viceprimarii Sucevei.

Dan Ioan Cuşnir a declarat joi că reprezentanţii PSD din Consiliul Local Suceava nu vor vota bugetul municipiului pentru anul 2017 în varianta care va fi propusă de primarul Ion Lungu, pe motiv că acesta nu s-ar baza pe nevoile sucevenilor. Din acest motiv, Cuşnir a anunţat că va iniţia o consultare publică pentru a se afla ce doresc sucevenii cu adevărat.

Departe de a fi adeptul stilului de lucru al lui Dan Ioan Cuşnir, tind să-i dau dreptate. Nu întotdeauna, sau mai bine zis de cele mai multe ori, nevoile celor care conduc vremelnic anumite comunităţi nu bat cu ceea ce îşi doresc şi oamenii.

Replica venită din partea lui Lucian Harşovschi mi s-a părut nu doar deplasată, dar chiar şi arogantă.

Cât despre faptul că populaţia nu este consultată, nu pot decât să vă îndemn să citiţi legea. Sunt termeni clari trecuţi acolo, inclusiv procedura de consultare publică. În plus, sucevenii au fost de curând consultaţi şi au <aprobat> un proiect pentru următorii patru ani, pe 5 iunie 2016, când au fost la vot. Nu cred că mai are rost să mai întreb ce au făcut domnii de la PSD pentru Suceava, în condiţiile în care au avut, din 2012 până în 2015, majoritatea în Consiliul Local, preşedintele şi majoritatea în Consiliul Judeţean Suceava, precum şi Guvern la nivel naţional?”, a fost declaraţia viceprimarului municipiului Suceava.

harsovschi partid

Bine, bine, Lucică, dar ai uitat de perioada 2008-2012 când partidul din care şi matale ai făcut parte a condus ţara, judeţul şi municipiul Suceava? Era chiar perioada când matale şi şeful de partid de atunci, recte Ion Lungu, şi care ulterior a fugit cu coada între picioare la PSD, fie şi numai pe afişe sau banere, aveaţi două treimi în Consiliul Local Suceava şi nu vă ajungea nimeni la nas nici cu prăjina. Şi dacă crezi că aţi dat oraşului un aer occidental, am să te rog să te uiţi doar la haosul urbanistic şi de retrocedările de terenuri făcute cum s-au făcut.

Cât priveşte declaraţia cu votul din 5 iunie, asta e cea mai mare tâmpenie care mi-a fost dat s-o aud în ultima perioadă. Adică 41% din cei 40% care s-au prezentat la urne în vară sunt reprezentativi pentru un oraş întreg? Concret, „proiectul PNL al lui Ion Lungu” a fost aprobat de circa 16% dintre suceveni.

Sunt de acord că oamenii care nu au votat nu au dreptul moral să-şi exprime nemulţumirile legate de cei care-i conduc, dar în ceea ce priveşte dezvoltarea oraşului consultarea lor este obligatorie.

De asta cred că din biroul său de viceprimar, Lucian Harşovschi nu vede situaţia corect. Ba chiar se face preş în a-l apăra pe Ion Lungu, omul care îl va da pe pierderi în secunda doi dacă interesele personale îi vor dicta acest lucru. Aşa că, mai uşor cu aroganţele Lucică.