Brigada Diverse

Luhan cel făţos

Între două avioane care îl aduc acasă şi-l duc la Bruxelles, eurodeputatul Petru Luhan şi-a făcut timp şi pentru a-şi trâmbiţa realizările.

Articolul publicat în cotidianul „Obiectiv de Suceava” este însoţit de semnul P, de la publicitate, semn că „realizările” lui Luhan îşi au loc prin ziare doar în acest mod. Mă gândesc ce multă muncă au depus cei din stafful său pentru a-l „albi” pe eurodeputatul democrat-liberal, şi sincer să fiu nu mi-aş dori nici o clipă să fiu în locul Mihaelei Militaru, responsabila cu presa din cabinetul lui Petru Luhan.

Dar, să vedem cu ce se laudă „unul dintre cei mai activi europarlamentari români”. În introducerea materialului ni se spune că trebuie să aruncăm o privire şi asupra activităţii sale din Parlamentul European, nu doar în privinţa vieţii mondene a lui Petru Luhan (sâc!).

Cică la scurt timp după ce a ajuns în Programul de la Stockholm obligaţia Uniunii Europene să extindă spaţiul Schengen la toate ţările membre. Titulescu a fost mic copil pe lângă Luhan, care dă lovitură după lovitură acolo diplomaţia românească se împiedică lamentabil. Acelaşi Petru Luhan ne povesteşte cum România riscă să piardă 30 de miliarde de euro alocaţi de UE şi cum el, viteazul neînfricat din Carpaţi luptă cu sabia în mână pentru păstrarea PIB-ului drept criteriu de alocare a fondurilor europene. Luhan sau, mă rog, cine i-a conceput materialul, nu uită să ne spună despre megaacţiune din Parlamentul European cu plăcinte şi sarmale din Bucovina, despre nemulţumirile eurodeputatului vizavi de expulzarea ţiganilor din Franţa şi despre cum sunt trataţi românii ca cetăţeni de rang inferior în statele membre UE, dar şi despre faptul că se pregăteşte să mai dea o lovitură de maestru, şi anume să-i convingă pe americani să ridice vizele pentru români.

Concluzia materialului publicitar plătit de Petru Luhan este dezarmantă. Citiţi şi vă minunaţi: „Acesta este Petru Luhan, unul dintre cei mai tineri, făţoşi dar, se pare, şi eficienţi europarlamentari români de la Bruxelles. Sucevenii cred în competenţele sale şi l-au ales să îi reprezinte la nivel european”.

Articole asemănătoare

5 Comentarii

  1. Kamil,fii atent ce spui,ca te ia Omida-din-portocalul-din fata Consiliului- Judetean-de-la-miezul-noptii la smotocit de nu te vezi ! Eu am paţit-o,mi-a zis „fascist”,a crezut ca eu esti tu,de la disputa cu evreii. Ia masuri,zi-i ceva specific,de mă-sa ei !

Back to top button