Brigada Diverse

Lui Ioan Balan i se pregăteşte un cal troian

Febra alegerilor generale din 9 decembrie este tot mai mare. Pentru fiecare colegiu se duce o luptă crâncenă, iar fiecare candidat încearcă să-şi creeze un culoar favorabil pentru a câştiga.

Un colegiu care a născut o mică frondă la PSD Suceava a fost cel care cuprinde cartierul Burdujeni, oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Ipoteşti, Bosanci, Mitoc şi Pătrăuţi.

Reprezentanţi din toate aceste organizaţii s-au adunat la sediul PSD Suceava săptămâna trecută şi le-au bătut obrazul lui Cătălin Nechifor şi celorlalţi membri din conducerea partidului că i-au trădat. Acuzaţia a plecat de la cedarea Colegiului 2 Suceava către liberali, partid care are organizaţii firave în multe localităţi din acest areal şi care nu ar prezenta un candidat viabil pentru a-l bate pe Ioan Balan, actualul deputat din partea PDL.

Pe româneşte, social-democraţii au spus că este vorba de un blat ordinar, pe care mai marii lor l-au făcut cu liberalii, iar rezultatul nu poate fi altul decât pierderea alegerilor în favoarea lui Ioan Balan.

Totuşi, situaţia se poate schimba radical, dacă ultimele zvonuri se adeveresc. Mai exact, potrivit unor înţelegeri la nivel naţional, Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu ar urma să primească câte un colegiu în fiecare judeţ, iar la Suceava acesta va fi cel din Burdujeni.

Surse demne de încredere spun că acel candidat care va concura cu Ioan Balan va fi unul extrem de potent, atât din punct de vedere financiar, cât şi ca notorietate. Manevra este menită să ducă la un scor electoral sub 50% pentru deputatul PDL, ceea ce ar însemna ca la redistribuire să poată fi câştigat mandatul de o altă persoană.

Nu ştiu, deocamdată, cine este acest candidat surpriză, dar până la desemnarea competitorilor nu mai avem de aşteptat prea mult.

Articole asemănătoare

Back to top button