Shares

Mii de animale aduse din toate colţurile lumii reprezintă atracţia Muzeului de Ştiinţe ale Naturii. Din păcate, nu este vorba de vreun muzeu din Suceava, ci de cel de la Viena.

O vizită în captivanta lume a animalelor, de la cele mai mici la cele mai mari, nu trebuie ratată dacă treceţi prin capitala Austriei.

Biletul de intrare costă 8 euro, nu există restricţii privind fotografierea sau filmarea, iar pentru a vedea pe îndelete totul ar trebui cel puţin o jumătate de zi, iar în variantă scurtă aproximativ două ore.

La intrare există şi o garderobă, cu plata opţională a unei sume modice de 1 sau 2 euro, unde vă puteţi lăsa hainele.

Muzeul este o adevărată enciclopedie şi pentru copii reprezintă un mod excelent de prezentare a ceea ce a zămislit Mama Natură.

În vitrine sunt expuse animale dintre cele mai comune şi răspândite în toată lumea, cum ar fi şoarecii sau iepurii, până la exemplare rare, aduse de pe toate continentele.

Cangurii, elefanţii, girafele, morsele sau focile sunt doar câteva dintre punctele de atracţie ale Muzeului de Ştiinţe ale Naturii din Viena.

Nu lipsesc animalele preistorice, iar mamutul care iese dintr-un geam al muzeului reprezintă un punct de atracţie irezistibil.

O altă secţiune este dedicată evoluţiei speciei umane, iar diferite momente din istorie sunt prezentate în stil umoristic. Maimuţe cu ochelari de soare sau oameni îmbrăcaţi în costum şi cu cap de porc stârnesc zâmbete şi atrag blitzurile aparatelor de fotografiat.

„Costumul de iarnă” al unui om al peşterilor care a trăit acum câteva mii de ani atrage vizitatorii ca un magnet, iar pentru o fotografie se aşteaptă câteva minute bune.

Sălile Muzeului de Ştiinţe ale Naturii din Viena au şi alte atracţii, printre care şi câteva microscoape unde se poate observa viaţa unor nevertebrate de mărimea unui ac de gămălie.

În locul unei vizite în două magazine de pe Mariahilfer Strasse e preferabilă o incursiune în lumea fascinantă a animalelor. Cel puţin pentru mine.