Brigada Diverse

Lungu, căldura şi voturile

Cu frigul intrat adânc în oase, locatarii blocurilor din cartierul Burdujeni au aflat săptămâna trecută că primarul Ion Lungu vine să discute cu ei. Şi-au îmbrăcat cojocul cel bun şi au golit sticla de parfum pentru a se prezenta corespunzător la întâlnirea cu edilul şef.

Aveau speranţa că vor auzi, în sfârşit, că după luni de aşteptare vine apa caldă, iar căldura va dezmorţi aerul din apartamente. A fost o iluzie imensă, iar ceea ce au auzit le-a lăsat un gust amar. Poate mai amar decât lipsa apei calde şi a căldurii.

O pensionară care trăieşte dintr-o pensie amărâtă într-un apartament cu două camere mi-a povestit că Ion Lungu i-a îndemnat pe oameni să-l voteze pe Traian Băsescu, nu înainte să le promită că vor beneficia de apă caldă şi căldură în 3-4 zile. Asta era la mijlocul săptămânii trecute, iar între timp promisiunile primarului au îngheţat între zidurile blocurilor. Noul termen este mijlocul acestei săptămâni, dar muncitorii care lucrează în zonă spun că termenul optimist ar fi sfârşitul săptămânii.

ion lungu la microfon

Atitudinea primarului Ion Lungu este inexplicabilă. În loc să se preocupe pentru bunăstarea locuitorilor care i-au dat votul anul trecut, Lungu umblă să-i amăgească pe oamenii care se gândesc cu groază că trebuie să se întoarcă acasă după o zi de muncă.  

„Când intru în sufragerie ies aburi când respir. Sper să nu mă îmbolnăvesc. Dacă vă întâlniţi cu primarul să-i spuneţi să dea căldură”, a fost mesajul disperat al pensionarei de la care Lungu cere un vot pro Băsescu.

Iar ceea ce face acum primarul Sucevei, aruncând vina pe constructori, este doar o strategie de a scăpa de responsabilitate.

lucrari termoficare

„Voi avea o întâlnire cu reprezentanţii firmelor care au lucrat la reabilitarea sistemului de termoficare şi voi cere explicaţii de ce nu s-au finalizat lucrările. Şi unde vom constata că firmele nu s-au implicat îndeajuns, vom aplica sancţiuni”, a spus Ion Lungu.

Prea puţin. Mult prea puţin, domnule primar faţă de ceea ce aşteaptă şi merită oamenii acestui oraş. Păi din experienţa anului trecut, câţiva dintre numeroşii funcţionari ai Primăriei Suceava trebuiau să stea doar pe teren. Să monitorizeze pas cu pas lucrările. Să-şi noteze oră de oră cum se munceşte. Iar acolo unde muncitorii trăgeau chiulul să se treacă la rezilierea contractului. Sunt convins că în felul ăsta toată lumea avea apă caldă şi căldură în timp util.

Articole asemănătoare

6 Comentarii

  1. Afara e frig/ In casa e firg/ Iti multumesc primar iubit/ Caci m-ai calit. Cun dracu sa nu mori de pneumonie daca in casa e mai frig ca afara . Rusineeeeeeeeeeeeeeeee!

  2. Mie sa-mi zica sa-l votez pe Basescu, il bag in pizda ma-sii automat si pe el si pe ma-sa aia care trebuia sa-l avorteze cu fusu pe marginea santului.

  3. handicapatul naibii! si eu respir aburi in sufragerie si el vrea voturi ptr basescu????? mortii ma-tii !!!!!

  4. ar trebui sa fie fara comentarii!!!primarul cu gasca lui de „priceputi” a dat drumul la lucrarile de reabilitare pe retelele secundare si in punctele termice dupa 15 august netinind cont de volumul urias de munca. executantii s-au aruncat pe lucrari netinind cont de termenele fixate de primarie si stiind foarte bine ca nu se pot incadra in ele, dar s-au gindit ca se descurca „cumva”(adica…romaneste). asa ca nu au nici o frica ca vor fi penalizati. si in nerusinarea lui primarul are tupeul sa ceara voturi! asta nu se poate comenta!

  5. Bine ca sunteti voi destepti! Nu mai bine va lasa tevile in stadiul dezastruos cum erau…sa aveti avarii in plina iarna cand o sa fie gerul mai aprig? Niciodata nu am inteles principiul asta…omul iti da si tu tot il injuri..Efectiv unii nu isi pot depasi limitele!

  6. Mai bine era ca Lungu sa dea dracului licitatia cui trebuia si nu s-o de la acolitii lui ca mai apoi sa castige in justitie cine trebuia sa castige. Lucrarile au inceput tarziu si Lungu si-a pus palma/n cur si a plecat in concediu. Singurul vinovat e numai si numai el ca lucrurile s-au taraganat atata si noi cetatenii am ajuns o bataie de joc.

Back to top button