Shares

Ion Lungu este printre cei mai săraci primari din judeţ, o aparenţă pe care şi-a creat-o pentru a acoperi cine ştie ce.

 

Potrivit declaraţiei de avere din 2013, Ion Lungu şi-a donat cea mai mare parte din bunuri către copii, mai exact către Petrică Ştefan Lungu şi Ioana Loredana Lungu.

Curios este că actul de binefacere a avut loc pe 22 februarie 2010, dar menţiunile apar abia după trei ani, ori asta, după mintea mea, înseamnă fals în declaraţii.

Normal era ca donaţiile să figureze în declaraţia de avere din 2011 şi nu în cea din 2013. Întrebarea e de cine şi de ce a vrut edilul Sucevei să ascundă această manevră, care mie îmi miroase a repliere, ca s-o numesc elegant, din faţa unor eventuale probleme penale.

Iar pentru cei ce nu ştiu, am să fac şi o scurtă enumerare a bunurilor donate către cei doi copii.

primar-ion-lungu

În primul rând este vorba de casa în suprafaţă de 240 mp situată în Salcea, la drumul principal care duce de la Suceava spre Botoşani, construită în 1996 şi modernizată ulterior de mai multe ori.

Apoi sunt terenurile de la Salcea, 5 la număr şi toate în intravilan. Cele cinci parcele variază ca dimensiune între 4.350 mp şi 7.200 mp, ceea ce înseamnă că în total Ion Lungu a adunat aproape 3 hectare de pământ.

Nu ştiu ce s-a întâmplat cu autovehiculul marca Citroen, an de fabricaţie 2009 şi care în declaraţia de avere de anul trecut apare, dar s-a volatilizat în declaraţia depusă în 2014.

Singura explicaţie ar fi aceea că a fost vândută recent, pentru că dacă a fost înstrăinată, fie prin donare, fie prin vânzare, în cursul anului 2013 ne aflăm în faţa unui alt fals în declaraţii.

Una peste alta, edilul Sucevei mai deţine o Skoda Octavia din 2000 şi un apartament de 73 mp, pe strada Samoil Isopescu, achiziţionat în 1999.

Concluzia este clară: avem un primar curat de sărac.