Shares

Animalul rănit este cel mai periculos, iar la ei sunt mulţi care-şi ling rănile şi aşteaptă momentul răzbunării.

Alegerile de anul trecut, care au dus la schimbarea lui Gavril Mârza cu Cătălin Nechifor în fruntea organizaţiei judeţene a PSD Suceava mi s-au părut un pas înainte pentru reformarea partidului.

Nu ştiu dacă m-am înşelat, dar timpul scurs îmi dă senzaţia că am avut aşteptări prea mari. Văd în continuare un PSD lipsit de vlagă, prins în jocuri de culise cu actuala putere şi oameni din interior care nu doresc să pună osul la muncă. Şi mai văd un Cătălin Nechifor prins într-o plasă ţesută în ani şi ani de muncă de vechii nomenclaturişti şi apropiaţii acestora. Hiene care-l aşteaptă să greşească pentru a muşca necruţător. Vechea gardă, trasă temporar pe linie moartă, nu doarme. Chiar munceşte de zor pentru a urzi planuri care să-i readucă în funcţii decizionale la nivel de partid, de unde, apoi, să poată obţină favoruri importante pe linie administrativă sau personală.

Lupii bătrâni adulmecă lung şi lovesc decisiv. Iar Nechifor, fără o echipă de încredere şi oameni care să dorească o schimbare reală a partidului, nu are nici o şansă. Probabil că o ştie şi singur, dar timpul devine cel mai mare duşman al său. 2012 este la o aruncătură de băţ, dar campania electorală a început deja. Pentru alţi candidaţi, că la PSD nu e timp de aşa ceva. Acolo se lucrează la alte strategii, dar sigur nu pentru promovarea partidului, ci pentru interese de grup sau personale.

Modul de lucru actual nu le va aduce decât un nou mandat de opoziţie, iar în 2016 unii vor fi deja prea bătrâni pentru politică.