Brigada Diverse

Malaxorul de păduri de la Dorneşti (imagini aeriene)

Malaxorul de păduri de la Dorneşti are şi o reprezentare video de la înălţime, care poate sau nu poate fi sugestivă.

[flv]http://www.sandrinio.ro/media/video/radauti-schweighofer.mp4[/flv]

Cele două frabrici austriece de la Dorneşti funcţionează fără probleme de ani buni, şi nici o instituţie a statului nu le-a deranjat în ultimii ani.

Mai nou, după tot soiul de scandaluri naţionale sau internaţionale se pare că s-a trezit lumea.

În imaginile de mai sus puteţi vedea în toată splendoarea ceea ce exploatează austriecii. Dacă e legal sau nu, doar alţii sunt în măsură să se exprime. Eu doar prezint situaţia de sus.  Restul decideţi voi.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Domnule jurnalist, de cateva zile suntem si noi, ca toata lumea, surescitati de acest val, de acest puhoi, de acesta vijelie, de acest uragan mediatic al taierilor ilegale din Romania si de faptul ca niste „macelari” si mai nou „malaxori” de paduri romanesti fac bani din aceasta resursa. Dar, daca te documentezi un pic, simplu si rapid chair de pe pagina ministrului padurilor vezi ca acum, fata de perioada de dinainte de ’89 in Romania se exploateaza mult mai putin (http://mmediu.ro/new/wp-content/uploads/2014/12/Raport-LULUCFart.10Decizia-529.pdf – pag 11). Si daca te mai uiti pe datele de la Institutul National de Statistica vezi ca anual, in Romania, suprafata padurilor creste. Si iar, daca te mai uiti la cei de la IFN (roifn.ro – care realizeaza inventarul faptic al padurilor) vezi ca in realitate suprafata padurilor este si mai mare deact cea care o stim noi oficial acum. Si, daca ne gandim ca padurea este una din putinele resurse naturale regenerabile, de ce sa nu o folosim (judicios, sigur ca da) ca sa facem bani din ea? Bani cu care se vor plati pensii, salarii la bugetari, reclame la trusturile de presa si pe blogurile unor jurnalisti (sigur, si media este o industrie care trebuie sa traiasca tot din ce produc altii, inclusiv padurarii astia). Perfect de acord – sa nu se exploateze mai mault decat este posibilitatea Romaniei. Posibilitate care sunt sigur ca stiti, domnule San Drinio, pentru ca inainte de a scrie toate aceste articole aproape stiintifice v-ati documentat, este de 22.000.000 metri cubi anual. Dar la noi inca se taie doar 19.000.000. In rest, dpmdv, totul este o manipulare politica la care oameni de valoare ca dumneavoastra au cazut prada. Hai sa militam pentru virgine! (la paduri ma refer). Dupa unii, probabil ca Romania trebuie sa inceapa sa importe si scanduri, chiar daca are aceasta resursa acasa. Ce mai conteaza, daca importam cartofi, mere, lapte…hai sa importam si scanduri, grinzi si altele, ca doar asta se doreste, sa fim tara de consum, nu de productie!

Back to top button