Shares

În ziarele de astăzi am văzut un material în care primarul Ion Lungu îşi exprimă consternarea pentru faptul că suporterii echipelor de fotbal şi handbal vor să protesteze în faţa clădirii Primăriei după meciul de sâmbătă de pe Areni dintre Rapid CFR Suceava şi SC Bacău.

Practic, oamenii vor să-şi exprime nemulţumirea pentru că anul acesta nu s-a alocat încă nici un leu de la bugetul local pentru sprijinirea sportului sucevean.

Am văzut o intenţie care mă surprinde, de a se organiza un protest în faţa Primăriei Suceava, pentru salvarea sportului sucevean. Cred că Primăria Suceava ar trebui să fie ultimul loc în care să se organizeze asemenea manifestări. De când sunt primar AM dat peste cinci milioane de euro pentru sprijinirea activităţilor sportive, din care cea mai mare parte din bani a mers la fotbal, urmat de handbal. De fapt, noi am fost singurul sprijin al sportului din judeţ, iar acum am aflat cu surprindere şi dezamăgire că vor să vină galeriile reunite de la fotbal şi handbal să protesteze în faţă la primărie”, este declaraţia primarului Lungu.

primar-ion-lungu

Cum bine aţi observat am scos în evidenţă un cuvânt din această declaraţie. „Am dat”, aşa le spune Ion Lungu sucevenilor.

Asta de parcă banii care se adună la bugetul local i-ar aparţine lui Lungu. Este tactica preferată a edilului de a-şi aroga merite pe care nu le are, iar când treaba merge prost pasează imediat problema, exact cum s-a întâmplat şi în cazul Termica.

De unde naiba are Ion Lungu milioanele de euro pe care le-a aruncat cu nonşalanţă în activităţile sportive din municipiul Suceava? A spart vreo bancă, a găsit vreo comoară la Salcea, în grădina casei pe care a donat-o strategic copiilor?

Domnule primar, lăsaţi-o că măcăne. Banii sunt ai municipalităţii şi au fost daţi cu sprijinul consilierilor locali nu de persoana fizică Ion Lungu, vremelnic primar al unui oraş aproape medieval.

Aşa că, mai uşor cu supărarea. Nu de alta, nu o să mai aibă cine da bani la fotbal şi la handbal.