Shares

Pentru televiziunea patronată de Alexanru Băişanu, liderul PNL Suceava, este începutul sfârşitului. Nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de luni de zile, angajaţii încep să sară din corabia fostului prefect de Suceava.

Primul care a preferat să nu-şi mai lege numele de falimentara Plus TV este poetul Ioan Manole. Realizator al mai multor emisiuni de tip talk-show, Ioan Manole şi-a depus demisia ieri la prânz. Angajat încă din mai 2008, poetul Ioan Manole era moderator al emisiunilor „Suceava vorbeşte”, „Arena” şi „Anticamera zilei”, iar frecvent făcea şi muncă de teren în calitate de reporter. În demisia pe care a înregistrat-o joi la secretariatul televiziunii Plus TV, Ioan Manole şi-a explicat gestul: „În urma unor evenimente recente care ţin de caracterul jalnic şi incredibil de ostil, de neacceptat decît într-o lume a absurdului, al unor persoane, sînt pus în situaţia de a accepta o ofertă externă, provocatoare pentru nivelul meu profesional şi pentru idealurile în care mai cred şi pentru care “ard” mai departe, cu credinţă! Cu sincere şi nedisimulate regrete, doresc a vă înainta această DEMISIE din calitatea de realizator de emisiuni a postului TV PLUS, administrat de SC MEDIA TEN PRODUCTION SRL”.

În această seară l-am contactat pe Ioan Manole pentru a avea confirmarea sa vizavi de demisia de la Plus TV. A confirmat-o şi mi-a dat şi o declaraţie din care deduc că nu este nemulţumit atât de patronat, cât de o parte dintre colegi.

„Îmi asum această plecare. Sunt oameni care sub aparenţa bunelor intenţii şi a grijei faţă de echipă contribuie decisiv la distrugerea climatului general. Nu voi da nume, dar trecerea informaţiilor din spaţiul privat în spaţiul public, din zona distorsiunii de presă în zona infracţiunii de presă şi a defăimării te îndeamnă pur şi simplu la infracţiunea de presă prin distorsionarea, trunchierea, manipularea şi falsificarea informaţiei. În toate aceste forme de măsluire, unii gazetari frustraţi, săptămâna trecută, după un lung şir de derapaje pregătitoare, au săvârşit un salt spectaculos în abjecţie. Acest lucru nu-l mai pot accepta”, a declarat Ioan Manole.

Demisia lui Ioan Manole este valabilă cu data de 30 iunie 2010, dar ultima zi de muncă la Plus TV a fost cea de astăzi. Moderatorul televiziunii lui Băişanu şi-a luat concediu de odihnă începând de luni, urmând ca peste o lună să se prezinte la televiziunea unde a lucrat mai bine de doi ani pentru a-şi face lichidarea.

Ioan Manole pare doar vârful aisbergului nemulţumirilor mocnite de la Plus TV. Şi alţi angajaţi care nu şi-au mai primit salariile încă din luna februarie a acestui an îşi caută de lucru prin alte zări, iar închiderea Plus TV pare doar o chestiune de zile.