Shares

Când capul se împute nu ne rămâne decât să-l tăiem. Dar ce punem în loc?

Controversatele manuale de sport vor ajunge pe mâna elevilor începând cu noul an şcolar care stă să debuteze peste numai câteva zile.

Din punctul meu de vedere este o mare cretinătate, iar prin asta nu facem decât să consolidăm sicriul obezităţii copiilor. Am să mă şi explic de ce sunt atât de virulent împotriva acestor manuale, care vor fi, cum altfel?, alternative.

În primul rând, nimeni nu a simţit lipsa unui astfel de manual, iar învăţământul a funcţionat foarte bine zeci de ani şi fără aşa ceva. Acum vreo 20 de ani, în programa şcolară erau câte 2 ore de sport săptămânal, dar între timp s-a redus la numai o oră.

Iar acum, cireaşa pe tort este manualul de sport. Cu siguranţă vor fi şi profesori care îl vor ignora, dar sunt convins că se vor găsi şi deştepţi care se vor ţine de el şi nu m-ar mira să văd şi extemporale la sport.

manual sport

Pentru a avea copii sănătoşi nu manualul este soluţia, ci creşterea numărului orelor de sport din timpul anului şcolar. Faceţi dracului câte 4 ore de sport pe săptămână şi nu mai acceptaţi scutiri pentru te miri ce nimicuri.

O parte din vină aparţine şi părinţilor, care le cântă în strună copiilor şi îi ajută cu scutiri, iar prin asta nu fac decât să-şi atace inconştient propria odraslă.

Iar dacă elevii vor fi obligaţi să mai care şi manualul de sport la şcoală, se vor adăuga alte câteva sute de grame în plus la ghiozdanul şi aşa foarte greu. Pe lângă obezitate, copiii se vor confrunta şi cu probleme de coloană.

Există şi varianta ca unii profesori comozi să le ceară copiilor să studieze manualul acasă, iar mai apoi să le testeze practic cunoştinţele pe care ar fi trebuit să le aprofundeze.

Una peste alta, susţin cu tărie că aceste manuale sunt un regres pentru întreaga societate, iar viitorul îmi va da dreptate în ceea ce spun. Nu mă credeţi?