Shares

Primarul Ion Lungu ţine să-şi facă numărul anual gândit cu ocazia fiecărei deschideri de an şcolar. Asta se traduce prin vizite şi cuvântări la 6 unităţi de învăţământ şcolar din oraş.

Va fi un maraton, iar Lungu are şi o justificare pentru acţiunea sa. „Încerc să acopăr toate cartierele din municipiul Suceava. Aşa mi se pare corect, din punctul de vedere al administraţiei locale la deschiderea de an şcolar”, a declarat Lungu. Până acum, viceprimarii Lucain Harşovschi şi Viorel Seredenciuc nu au anunţat că merg nicăieri luni, în prima zi de şcoală. Poate că în opinia lui Ion Lungu cei doi nu fac parte din administraţia locală. În plus, mai există şi consilierii locali, unii dintre ei membrii în Consiliile de Administraţie a unor şcoli, care ar putea transmite un mesaj elevilor, părinţilor şi dascălilor.

lungu deschidere an scolar

Dar asta ar însemna ştirbirea meritelor primarului, ori campania pentru prezidenţiale se apropie cu paşi repezi. S-ar putea ca acest maraton să se întoarcă împotriva lui Lungu, mai ales că pe la ultimele şcoli din program va găsi elevi plictisiţi şi părinţi nervoşi de atâta aşteptare.

Şi nu vor aştepta 30-40 de minute, ci ore bune, mai ales că traseul Obcini – George Enescu – Zamca – Iţcani – Burdujeni îi va mânca o grămadă de timp în actualele condiţii de trafic din oraş, la care se adaugă şi minutele de protocol de la fiecare şcoală.

S-ar putea ca primarul Lungu să mai aibă parte şi de o altă surpriză neplăcută, deşi mă îndoiesc sincer că în Suceava se va întâmpla aşa ceva. Dascălii şi sindicatele din învăţământ au anunţat la nivel naţional că politicienii nu vor fi primiţi la festivităţile de început de an şcolar. Este modul de protest al profesorilor pentru micşorarea salariilor şi pentru concedierile din învăţământ.

Rămâne de văzut cât de răbdători vor fi părinţii şi dascălii, pentru că oricum micuţii nu vor înţelege mare lucru nici din discurs şi nici de ce au fost nevoiţi să aştepte ore în şir să înceapă şcoala.