Brigada Diverse

Mihalescul, alergător solitar şi nu prea

Cotat ca milionar în euro în topurile întocmite de revistele de profil din Bucureşti, candidatul din partea ARD pentru Colegiul 7 de deputaţi Vicov-Solca, Dumitru Mihalescul este dat ca falimentar de ziarele locale, afacerile sale de la Marelvi fiind în colaps.

Asta este doar una din puţinele probleme ale lui Mihalescul. Acesta are probleme şi în campania electorală pe care o credea dinainte câştigată, iar acum îi tremură picioarele în faţa necunoscutului Ovidiu Iane, individul care vrea să redeschidă fabrica de bere de la Solca. Nici măcar inepţii de genul acesta s-ar putea să nu-i fie de prea mult folos democrat-liberalului Dumitru Mihalescul.

Acesta nu ştie să transmită un mesaj către electorat, iar faptul că se află într-o alianţă politică aflată în picaj s-ar putea să atârne ca ghiuleaua.

Iar dacă ne gândim că Mihalescul şi-a netezit drumul spre victorie, eliminându-şi adversarii de care se temea, posibila înfrângere s-ar putea să fie greu de digerat.

Să le luăm pe rând. Mai întâi, milionarul sau nu de la Marelvi a dorit să scape de Vasile Rusu, directorul economic al Direcţiei Silvice Suceava, candidat din partea USL. Se temea de un om cu notorietate foarte bună la Vicov, Putna şi în toată zona pe care se întinde Colegiul 7 de deputaţi. Prin nu ştiu ce mijloace a reuşit.

Apoi, a venit rândul candidatului PP-DD pentru a fi eliminat. Marin Buraciuc a fost ofertat chiar de Dumitru Mihalescul să renunţe la candidatură, şi cum s-a lovit de refuzul acestuia a găsit înţelegere la nivelul conducerii PP-DD pentru a-şi definitiva planul.

Şi uite aşa, Dumitru Mihalescul rămăsese să alerge singur spre Camera Deputaţilor. Nu şi-a făcut prea multe griji nici când a apărut Ovidiu Iane, preşedintele Partidului Verzilor, pe care credea că-l va zdrobi în alegeri.

Susţinerea de care a avut parte Iane din partea primarilor USL şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, par să cântărească extrem de mult, iar o înfrângere a alergătorului solitar Dumitru Mihalescul nu mai e chiar o himeră.

Articole asemănătoare

Back to top button