Brigada Diverse

Mîrza şi ultima carte

Aflat pe tobogan de mai multă vreme, liderul PSD Suceava îşi joacă ultima carte la alegerile prezidenţiale din toamnă. Soarta lui Gavril Mîrza depinde de scorul pe care social-democraţii îl vor scoate în judeţ, dar semnele nu sunt prea încurajatoare.

Suceava şi Neamţ au fost două judeţe asupra cărora conducerea centrală a PSD şi-a îndreptat atenţia mai mult în ultima perioadă. Fiefuri pesediste ani în şir, cele două judeţe s-au colorat în portocaliu în 2008, dar semnele căderii libere erau vizibile încă din 2004, când municipiile Suceava şi Piatra Neamţ au revenit altor partide. Gavril Mîrza a ignorat aceste evidenţe, iar rezultatul alegerilor de anul trecut nu a făcut decât să confirme faptul că PSD e în picaj.

Eşecul din 2008 nu a fost digerat prea bine la Bucureşti, iar reproşurile s-au îndreptat firesc către Gavril Mîrza. Scuzele acestuia că a avut un adversar de calibru, în persoana lui Gheorghe Flutur nu au avut darul de a-l ajuta prea mult.

Gavril Mirza 7 (1)

Reabilitarea liderului PSD Suceava ar putea fi alegerile prezidenţiale.

Un scor bun i-ar asigura o oarecare linişte în perspectiva alegerilor pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, alegeri programate în primăvara anului viitor.

După cum se prezintă situaţia în acest moment, nu cred că PSD va aduna suficiente procente pentru salvarea scaunului lui Gavril Mîrza.

Pentru Mîrza, ciclul politic s-a terminat, dar singurul care nu vede asta este chiar el. Obişnuit cu puterea ani la rând, lui Mîrza îi vine greu să accepte ideea că nu va mai fi în lumina reflectoarelor.

Contestat tot mai vehement chiar de colegii de partid din Suceava, Gavril Mîrza se afundă tot mai mult în groapă. Şi nu cred că va fi cineva să-l tragă înapoi, mai ales că atitudinea sa duplicitară i-a adus mulţi duşmani.

Nu cred că se va lua vreo măsură radicală în ceea ce-l priveşte înainte de campania pentru prezidenţialele, dar nici nu mă aştept ca Mîrza să mai prindă vreo campanie din postura de lider al organizaţiei judeţene Suceava a PSD.

Actuala campanie va fi cântecul său de lebădă. Rămâne de văzut cine îi va succeda în funcţie.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

Citiți de asemenea
Close
Back to top button