Brigada Diverse

Miting leşinat în faţa PD-L

Vai mama lor! Mitingul pe care sindicaliştii şi pensionarii suceveni l-au organizat în faţa sediului PD-L din Suceava m-a făcut să râd.

Nu vreau să fiu acuzat că aş persifla problemele reale pe care oamenii le întâmpină, prin reducerea salariilor şi pensiilor, dar pseudo-mitingul de astăzi pare mai degrabă o scenă descrisă din filmele cu Charlie Chaplin. Mai lipsea ca poliţiştii şi jandarmii să se fugărească printre blocuri cu sindicaliştii cu şepci albe şi sceneta era completă.

Autorizaţia de miting a vizat 50 de persoane, dar liderii de sindicat de prin târgul nostru nu au reuşit să adune decât vreo 30 de oameni. Cu indulgenţă. Mult mai pregătite au fost forţele de ordine. De la Jandarmi, Pompieri, Poliţie şi Poliţia Comunitară au fost lângă protestatari, dar mai ales la umbra blocurilor din zonă, zeci de oameni. În caz de nevoie, fiecare sindicalist sau pensionar ar fi fost luat om la om pe tot terenul, ca să împrumut o expresie din sport, de cei trimişi să asigure ordinea publică. Nu a fost cazul, pentru că totul s-a dovedit extrem de apatic.

Şefii sindicaliştilor s-au scuzat că oamenii care au confirmat prezenţa s-au răzgândit peste noapte, ori că au boicotat efectiv mitingul.

Cu aşa manifestări, sindicatele nu fac altceva decât să se discrediteze în ochii oamenilor. Decât să-i scoată aiurea în stradă mai bine s-ar gândi la sănătatea oamenilor. Nu de alta, dar pe căldurile astea s-ar putea să se petreacă, Doamne Fereşte!, şi vreun accident.

Articole asemănătoare

Back to top button