Shares

Mizeria de pe străzile municipiului Suceava a devenit o imagine obişnuită.

Curăţenia programată înainte de Paşti a fost doar un exerciţiu de imagine, pentru că ceea ce a rămas în urmă nu poate fi catalogată drept o acţiune normală nici de către cei mai îngăduitori dintre noi.

Pe aproape toate străzile din Suceava se văd straturi groase de balast, probabil o bună parte de la nisipul cu pietriş aruncat astă-iarnă în operaţiunile de deszăpezire.

Iar ceea ce firma Rosal şi angajaţii Primăriei Suceava au numit curăţenia de primăvară nu a fost decât o bătaie de joc la adresa bunului simţ al oamenilor din oraş.

Pe bulevardul George Enescu, astăzi după-amiază străzile arătau exact ca în imaginea de mai jos.

Nici în cartierul Obcine situaţia nu era mai rezonabilă, iar fotografia surprinsă în zona Blocului Armatei poate fi multiplicată în zeci sau chiar sute de imagini din aceeaşi zonă.

Şi în Centru e la fel, mâlul fiind prezent pe toată strada Mihai Viteazu.

Exemplele pot continua şi cu celelalte cartiere ale municipiului, ptiu, mi-a scăpat un cuvânt pe care Suceava nu-l merită deloc după cum arată în acest moment.

Din păcate, am ajuns ca un sat de doi lei, iar sucevenii care circulă prin ţară pot confirma că mizerie ca la noi, rar găseşti prin alte părţi.