Shares

Într-o scrisoare deschisă care apare în numărul de mâine al ziarului „Monitorul de Dorna”, profesorul Mihai Cioată, printre altele şi cunoscut realizator de emisiuni la Radio Orion, îi face un rechizitoriu dur preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur.

Cioată îl acuză pe liderul PD-L că a sacrificat conştient şi deliberat destinul oraşului staţiune de interes naţional Vatra Dornei doar de dragul de a plăti o serie de poliţe politice.

“În cazul dvs, vreau să vă aduc la cunoştinţă că sunteţi pe punctul de a fi judecat nu pentru ceea ce aţi făcut sau, mai degrabă, nu aţi făcut pentru Vatra Dornei, ci pentru ceea ce vă trecea prin minte nu cu mult timp în urmă, cînd la o adunare a PDL-ului sucevean, aţi îndrăznit să formulaţi o idee care nouă ne-a dat frisoane, aici, peste Mestecănişul care pare să ne fi îngropat definitiv. Ştim că dorinţa dvs de a rămîne la putere este una destul de mare, dar disperat că aţi putea pierde alegerile, nu prea v-am simţit. Tocmai de aceea, la modul cel mai politicos, vă întreb, ce vă veni să-i întrebaţi pe reprezentanţii Dornei: „Domnilor, ce părere aveţi dacă ar candida Ioan Moraru la funcţia de primar din partea noastră, că s-a mai dat pe brazdă?” Dumitru Pardău, luat prin surprindere, n-a reuşit să vă dea o replică pe măsura propunerii dvs, spunând: „Dom preşedinte, e ca şi cum ar candida Huţanu!” Domnul Pardău se înşeală, pentru că e chiar şi mai rău, şi asta pentru că în primul mandat al lui Huţanu era mult mai multă ordine în administraţie, iar în al doilea mandat, procentul funcţionarilor capacitaţi pentru ceea ce aveau de făcut era net superior faţă de ce se întîmplă acum.

Revenind la propunere, vă spun că eu unul refuz să cred că a fost serioasă, considerînd-o mai degrabă o încercare de a pune presiune pe echipa PDL Vatra Dornei, pentru ca aceştia să vină mai repede cu un om credibil, capabil să oprească trendul sinucigaş pe care a pornit acest oraş, este adevărat, şi cu ceva sprijin din partea domniei voastre (dacă a asista pe cineva când îşi curmă viitorul poate fi considerată o vinovăţie). În ceea ce priveşte propunerea de a merge pe mâna lui Ioan Moraru, eu unul v-o spun direct, sincer şi deschis: dacă bine nu ne puteţi face, v-am ruga să nu ne faceţi rău! Este o rugăminte şi nu o ameninţare, deşi un linşaj mediatic aţi merita doar pentru că v-a trecut aşa ceva prin cap. Şi ştiţi de ce? Pentru că putem înţelege că Băsescu a dat-o la pace cu Dinu Patriciu, dar ca dvs, după 3 ani în care aţi relaţionat foarte prost cu Dorna din cauza comportamentului imatur şi total neinspirat al primarului Moraru, să reveniţi pe final şi să bateţi palma pentru nu ştiu ce conjuncturi politice iluzorii viitoare, sau pentru încă un primar „bifat” pentru PDL pe harta judeţului, ni se pare de-a dreptul halucinant. Pardău trebuia să vă spună simplu: „Dom preşedinte, dacă vreţi să ne curăţăm definitiv la Dorna, susţineţi-l pe Moraru!”, se arată în materialul ce va fi publicat mâine în „Monitorul de Dorna”.

Şi mie mi se pare halucinantă ideea ca Flutur să-l susţină pe Ioan Moraru pentru un alt mandat în fruntea Primăriei Vatra Dornei, dar cum politica e o fată care nu prea ştie ce-i aia biserica nu pot nici măcar să mă mir.