Shares

Ziua de astăzi, 4 iulie 2013, este una istorică pentru organizaţia PSD Suceava. Peste câteva ore este programată PRIMA conferinţă de presă a unui parlamentar din acest partid, nu că preşedintele PSD Suceava ar fi susţinut vreo conferinţă după alegerile generale din decembrie 2012, în ultimele 7 luni.

A fost o lungă perioadă de tăcere, iar logic ar fi ca ziariştii care vor fi prezenţi la conferinţă să-şi umple tolba cu ştiri pentru o bună perioadă de vreme. Nu de alta, dar după cum văd lucrurile erudiţii din PSD s-ar putea ca următoarea conferinţă de presă să se organizeze prin 2014.

Sunt curios dacă mai marii din PSD Suceava au cerut şi ajutorul vreunui lăcătuş pentru a desface lacătele ruginite de pe uşa sediului, ori îi vor urca pe ziarişti cu scara în sala de conferinţă.

Conferinţa de presă de astăzi îl va avea în prim-plan pe senatorul Ovidiu Donţu, şi deşi nu cunosc temele pe care acesta le va supune atenţiei, bănuiesc că se va referi la modificările din Constituţie, un subiect care-l acaparează atât de mult încât cine îl găseşte şi poate discuta cu el trebuie să-şi facă o mare cruce.

ovidiu dontu

Dacă Ovidiu Donţu a renăscut la 7 luni, sunt curios când se va sfârşi reveria pentru ceilalţi social-democraţi. Iar numărul lor este extrem de mare.

Pentru cei care i-au uitat, am să fac eu o enumerare a parlamentarilor care chipurile reprezintă în Parlamentul României interesele cetăţenilor din judeţul Suceava.

Astfel, în Camera Deputaţilor îi avem pe Gavril Mîrza, Eugen Bejinariu, Ioan Stan, Ovidiu Iane, Eugen Uricec, în timp ce în Senat suntem „reprezentaţi”, în afara lui Ovidiu Donţu, şi de Nicolae Bereanu.