Shares

Credeam că paranoia din campania electorală i-a lovit doar pe ai noştri, pe plan local.

Se vede că m-am înşelat amarnic, pentru că şi cei veniţi mai nou pe aici prin judeţ sunt loviţi de aceeaşi maladie.

Ultimul pe listă este Ovidiu Iane, preşedintele Partidului Verde, care va candida pentru un loc de deputat în Colegiul 7 Vicov – Solca, un individ paşaportat pe meleagurile noastre fără ca cineva să-l fi dorit.

Omul vrea, nici mai mult nici mai puţin, decât revigorarea fabricii de bere de la Solca. Da, foarte lăudabil, numai că dacă ar fi avut curiozitatea să meargă pe la fosta fabrică de bere şi-ar fi dat seama că nu mai e nimic pe acolo.

Iane vinde iluzii unor nostalgici, dar în realitate ştie că aşa ceva nu mai e posibil. Cu alte cuvinte, domnul candidat aruncat în luptă de marea coaliţie USL este un ageamiu de profesie, care crede că sucevenii prind muşte, iar pliciul e la el.

„Dacă s-ar redeschide fabrica s-ar crea locuri de muncă pentru câteva localități și, așa cum mai multe tipuri de bere sunt aduse de peste hotare, de ce nu ar reveni pe piața românească berea produsă la Solca?”, este declaraţia lui Ovidiu Iane.

Băi nene, eşti într-o eroare uriaşă. În primul rând fabrica asta nu mai există de multă vreme. A fost tăiată şi vândută la fier vechi, iar ceea ce a mai rămas sunt doar câteva betoane dărăpănate. Pe de altă parte, cei de la Bermas Suceava abia se ţin pe picioare în faţa coloşilor din industria berii, iar şeful Partidului Verde vrea să ridice de la zero o fabrică de profil. Utopie şi minciună. Provincia e la picioarele lui Ovidiu Iane, iar Suceava îl slăveşte. Fireşte, şi asta e tot utopie şi minciună.