Shares

Pentru organizaţia judeţeană a PSD Suceava problemele au apărut încă de la începutul anului. Nu ştiu dacă preşedintele social-democraţilor a sesizat semnele, dar acestea erau evidente de mai mult timp.

În zona de munte a judeţului, PSD aproape că nu există. Mai nou, pe lângă loviturile directe primite din partea celor de la PD-L, partidul condus de Cătălin Nechifor ia şuturi şi din interior.

Exemplul cel mai recent este al lui Constantin Huţanu, fost primar al municipiului Vatra Dornei, fost subprefect de Suceava, de fiecare dată din partea PSD. Pentru că visul lui Huţanu de a ajunge mare deputat în Parlamentul României s-a năruit, omul s-a reorientat rapid şi s-a „lipit” de un post de subprefect. Perioada petrecută în această funcţie a arătat un om lipsit de aplomb, iar ieşirea PSD de la guvernare a însemnat şi mazilirea lui Constantin Huţanu (foto).

Nu a stat prea mult să-şi plimbe nepoţii prin parcul cu veveriţe de la Vatra Dornei, pentru că de la 1 ianuarie a revenit în prim-plan. Şi unde putea s-o facă mai bine decât la el acasă. Cu sprijinul lui Ioan Moraru, primarul liberal al municipiului pus la congelat cu tot cu turiştii din dotare, Constantin Huţanu a devenit director general al Primăriei Vatra Dornei. Un soi de administrator al oraşului pe care-l ştie extrem de bine după cei 8 ani de mandat. Cu alte cuvinte, Moraru şi-a asigurat un partener şi avantaje serioase pentru alegerile din 2012. Între timp, PSD, prin vocea lui Cezar Ioja, unul dintre ultimii veniţi în partid, a cerut demisia primarului Ioan Moraru pentru ineficienţa administrării oraşului şi în special cu problemele legate de asigurarea apei calde şi a căldurii. Cele două acţiuni denotă un oarecare haos în gestionarea situaţiei din PSD, iar înţelegerea dintre Moraru şi Huţanu nu poate fi decât o palmă dată actualei conduceri a partidului, mai ales că fostul primar şi subprefect are un cuvânt greu de spus la Vatra Dornei. Iar postul de director general pe care Ioan Moraru i l-a oferit nu va rămâne nerăsplătit. Ora notei de plată nu a sosit încă.