Shares

Pentru a intra în graţiile şefilor, o serie de subalterni nu se dau în lături de la nimic. Niculai Barbă a devenit cel mai fervent discipol al stilului supus, o trăsătură care-l face apreciat în ochii lui Gheorghe Flutur.

Fotografiile surprinse în toamna anului trecut la Vama, cu ocazia vizitei unor oficiali străini, pot fi incluse fără probleme la categoria „Ce face omul face şi maimuţa”. De fapt, ce s-a întâmplat. Odată ajunşi în locaţia respectivă, gazdele sucevene s-au întrecut a presta lucruri trăsnite.

Gheorghe Flutur s-a pus pe depănuşat, fireşte totul în faţa camerelor de luat vederi şi a aparatelor de fotografiat.

flutur la depanusat1

Spre deliciul celor prezenţi, Niculai Barbă, sfetnicul său pe linie de serviciu, nu a vrut să rateze momentul de a ieşi în evidenţă. Şi cum la depănuşat era deja aglomeraţie, s-a apucat de tors. Cred că Ion Creangă ar fi cel puţin invidios şi ar rescrie „Amintirile din copilărie”, sau măcar pasajul referitor la Ion Torcălău. Din acest motiv, îi propun să-şi schimbe numele din Niculai Barbă în Niculai Torcălău.

neculai torcalaul

Cum s-a petrecut această trecere a lui Niculai Barbă, de la omul serios care se lupta cu sistemul ticăloşit din Primăria Suceava, la saltimbancul lui Flutur, doar el poate şti.

Dacă Barbă crede că a crescut în ochii şefului se păcăleşte amarnic. După ce Flutur va pleca, din Barbă vor rămâne doar aceste imagini penibile şi suspiciunea că tot ce vorbeşti cu el pleacă mai departe. Asta nu spun eu, ci colegii săi din Consiliul Judeţean Suceava.