Shares

Se pare că familia primarului Ion Lungu îşi va spori în curând numărul proprietăţilor. Cel puţin aşa arată harta discuţiilor din oraş, iar zvonurile sunt alimentate din mai multe direcţii.

Unul dintre obiective ar fi ştrandul de la Iţcani, aflat momentan în administrarea fostului poliţist Stelian Robilă. În acest an, contractul de închiriere încheiat de Robilă cu Primăria Suceava în urmă cu 10 ani expiră, iar noul beneficiar al spaţiului din acea zonă ar putea fi nimeni altul decât Petrică Lungu.

Sincer să fiu, acest zvon a circulat şi în urmă cu doi ani, când strada care duce spre ştrand a fost asfaltată, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ultimii 25-30 de ani. Dacă ştrandul va ajunge într-o formă sau alta, închiriere, concesiune sau cumpărare, pe mâna familiei actualului edil al Sucevei, va fi clar că asfaltarea din urmă cu doi ani s-a făcut cu un scop bine determinat.

strand itcani

O a doua locaţie despre care se discută intens şi care ar fi vizată de Petrică Lungu este clădirea de pe strada Vasile Bumbac în care acum îşi derulează activitatea restaurantul Centrul Vechi.

Proprietarul clădirii, Jim John Hreniuc, potrivit numelui său americanizat, ar fi tentat să vândă totul, iar printre ofertanţi, poate chiar unicul, s-ar regăsi fiul primarului Ion Lungu.

Rămâne de văzut dacă aceste zvonuri se vor adeveri sau dacă ne vom trezi în faţa altei mutări pe tabla de şah a proprietăţilor.

În anul de graţie 2016, luna iulie, ziua 8, familia primarului Ion Lungu deţine o cafenea la Iulius Mall, restaurantul Versus situat vizavi de Primăria Suceava, precum şi restaurantul Oscar Wilde, din centrul municipiului Suceava.

Dacă mai ştiţi şi alte proprietăţi, fără a lua în calcul autovehiculele, unele valorând şi circa 100.000 de euro bucata, sunteţi invitaţii mei să le menţionaţi.