Shares

Nu-mi place deloc unde am ajuns ca naţie. Nu-mi place să trăiesc în ţara fanilor lui Adrian Năstase.

Ceea ce s-a petrecut după condamnarea şi arestarea fostului premier al României mi se pare desprins dintr-un alt film decât cel al unei ţări normale. După ce în perioada 2000-2004 a fost considerat exponentul răului, al bocancului pus pe grumazul românilor, Adrian Năstase a devenit între timp un fel de erou naţional. Nu ştiu dacă fostul prim ministru a fost condamnat meritat sau nu, cert este că împotriva sa a fost pronunţată o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Iar dacă vrem ca această ţară să funcţioneze trebuie să respectăm deciziile judecătoreşti. Ori, în cazul Adrian Năstase nu s-a mai ţinut cont de aşa ceva, iar manipularea care a avut loc ulterior nu face decât să scadă şi mai mult credibilitatea instituţiilor statului.

Ajuns în puşcărie, ex-premierul s-a transformat într-un cavaler al dreptăţii, iar o serie de ziare şi televiziuni naţionale au luat drept literă de lege gândurile acestui personaj politic. Iar eliberarea lui Adrian Năstase nu a făcut altceva decât să pună o cireaşă pe un tort amar. Acelaşi spectacol grotesc, cu oameni simpli şi care nu au nici o legătură cu fostul premier, dar care au ţinut să fie prezenţi la Penitenciarul Jilava.

Cui dracu folosesc toate aceste scene care nu au nici o logică elementară? Cred că indivizilor care manipulează în continuare o mare masă a românilor şi care au dorit să creeze un erou gata să se ia la trântă cu hidra Băsescu. Refuz să admit că un puşcăriaş poate oferi sfaturi unei naţii întregi, fără ca însă acest punct de vedere să însemne că am vreo compasiune sau admiraţie pentru actualul preşedinte al României. Pur şi simplu constat că am ajuns extrem de jos, dar, din păcate, sunt convins că este loc şi de mai rău.

De ce nu plec din ţara celor care-i plâng pe umăr lui Adrian Năstase, acelaşi individ care ne invita arogant să-i numărăm ouăle (sper că nu aţi uitat această mizerie)? Pentru că încă mai sper să ne comportăm civilizat şi să devenim şi noi o naţie cu coloană vertebrală. Speranţele sunt mici, mai ales când văd ce se întâmplă în politica locală, dar poate că nu toţi românii sunt fani Adrian Năstase.