Shares

Prezent ieri la Suceava, premierul Victor Ponta dă speranţe că una dintre viitoarele regiuni ale României va avea reşedinţa la Suceava.

„Sunt pentru regiunea Bucovina”, a fost declaraţia prin care Ponta sugerează că va avea un cuvânt greu de spus în trasarea regiunilor.

Dacă ceea ce a afirmat premierul României se va şi materializa, atunci trebuie să dăm Cezarului ce este al Cezarului, iar PSD, inclusiv organizaţia judeţeană de la Suceava, va avea marele merit că nu ne-a trimis în anonimat şi uitare, la mila celor din Iaşi.

ponta nechifor

În această ecuaţia o bilă albă trebuie acordată şi lui Cătălin Nechifor, preşedintele PSD Suceava, care a tăcut şi a făcut, cum se spune prin popor. Adică nu s-a bătut în piept cu cărămida regionalizării, dar a ştiut să apese acele butoane care pot duce Suceava spre statutul de capitală de regiune. Nu ştiu exact, dar cred că un cuvânt greu de spus a avut şi senatorul Ovidiu Donţu, un prieten vechi al lui Victor Ponta, din perioada în care ambii erau tineri social-democraţi şi luau lecţii de la de acum bătrânii din PSD.

Deocamdată, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, pentru că s-ar putea să avem şi alte surprize neplăcute. E un prim pas, şi unul destul de concret care s-a făcut în favoarea judeţului Suceava, chiar dacă este vorba doar de o declaraţie politică. Îmi doresc să nu rămână doar la stadiul de declaraţie de complezenţă, ci să devină şi realitate.

Un argument pentru regiunea Bucovina a venit tot de la Bucureşti. Mă refer aici la Direcţia Regională Antifraudă, instituţie care va avea sediul la Suceava, iar asta nu înseamnă puţin lucru în contextul luptei pentru regionalizare. Iar dacă şeful de la Antifraudă va fi tot un sucevean este un motiv suplimentar să gândim optimist.