Shares

Nu sunt un fan al conferinţelor de presă, şi asta pentru că de acolo nu afli mai nimic.

Totuşi, când vine vorba de conferinţele de presă organizate de partidele politice situaţia ar trebui să fie oarecum mai dinamică. Cel puţin din partea opoziţiei, care are tot interesul să pună tunurile pe reprezentanţii puterii.

Astăzi, PSD Suceava a organizat tradiţionala întâlnire cu mass-media. În faţa microfoanelor au venit două persoane: Cătălin Nechifor, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, şi Ovidiu Milici, unul dintre vicepreşedinţii acestei structuri.

Dacă Ovidiu Milici a vorbit, mai bine sau mai rău, despre proiectul „Pelerin în Bucovina” criticând modul defectuos în care s-au cheltuit banii, Cătălin Nechifor a venit cu patru posibile subiecte. Cel puţin aşa am dedus eu.

Ca om din exterior eu spun că a fost o jumătate de subiect, plus un anunţ. Am să le iau pe rând pentru a fi cât mai explicit. Mai întâi, Nechifor a vorbit despre noua criză, despre starea gravă a economiei şi despre cum trebuie alungaţi Boc şi Băsescu. Bun, bun, şi unde-i noutatea? E suficient să deschizi televizorul şi să comuţi pe Realitatea TV sau pe Antena 3 şi o să vezi aceste subiecte dezbătute cu lux de amănunte, ba chiar şi cu multă ură şi înverşunare. Nimic însă despre criza din Suceava şi despre ceea ce-i doare pe localnici, asta nu că oamenii nu şi-ar dori să o ducă mai bine, cu sau fără Boc şi Băsescu. O altă chestiune abordată de Cătălin Nechifor a fost o întâlnire de ieri a ONG-urilor sucevene şi pe care PSD o salută şi doreşte să se concretizeze. Foarte frumos, dar tot nimic concret. E doar o chestiune protocolară, care nu merita adusă în atenţie la o conferinţă de presă politică.

Acum vine jumătatea de ştire, şi anume un aspect observat în judeţul Neamţ, cu ocazia unei întâlniri a PD-L-ului, prin care principalul partid aflat la guvernare încearcă să-şi schimbe culoarea din portocaliu în verde pentru a mai păcăli din nou electoratul. Nechifor a anunţat că oamenii trebuie conştientizaţi de acest pericol pentru a nu lua din nou plasă. O ştire cu potenţial bun, dar nu am aflat de aici cum va decurge procesul de conştientizare, dacă este un proces de durată sau doar o constatare. În fine, anunţul este că preşedintele PSD Victora Ponta vine luni la Suceava şi se întâlneşte cu oricine vrea să-l ia la întrebări.

Puţin, mult prea puţin pentru preşedintele principalului partid de opoziţie din Suceava pentru o conferinţă de presă. Iar dacă sfătuitorii săi de taină, unii de ei şi din presă, îl amăgesc că a fost zmeu înseamnă că alegerile sunt ca şi pierdute.