Shares

„Piaţa ţărănească” inventată de Flutur în faţa Palatului Administrativ din Suceava şi-a dat obştescul sfârşit.

Târziu, ce-i drept, dar decizia de a fi mutată trebuie salutată. Conducerea Primăriei Suceava a ajuns şi ea la concluzia că acest loc nu este propice pentru comercializarea alimentelor. Eu cred că primarul Ion Lungu ar fi vrut să ia această măsură mai devreme, dar şi l-ar fi urcat pe Gheorghe Flutur în cap, promotorul acestui târg destinat de fapt anumitor firme, care nu au nici o legătură cu o piaţă ţărănească.

“Vrem să amenajăm o piaţă ţărănească, de produse bio, care să funcţioneze şapte zile pe săptămână, nu doar sâmbăta şi duminica, în fosta hală de carne. Acolo sunt îndeplinite condiţiile necesare, avem toate utilităţile asigurate, mai trebuie doar făcută o rearanjare a spaţiului existent”, a explicat primarul Sucevei.

Cu alte cuvinte, Ion Lungu recunoaşte indirect că vântul, praful şi mizeria în care erau expuse produsele nu puteau constitui un argument pentru funcţionarea corespunzătoare a pieţei lui Flutur.

Vă închipuiţi cam cum ar fi arătat brânza şi carnea în corturile din faţa Prefecturii Suceava în lunile de vară, când afară erau 35 de grade Celsius? Eu nici nu vreau să mă gândesc.