Shares

Bate vântul a pagubă prin Galleria Mall Suceava. Spaţii goale, oameni ici-colo câte unul, parcări pustii. Cam aşa arată o investiţie de 25 de milioane de euro, ia perspectivele de viitor sunt la fel de sumbre.

Pentru cei care au investit în centrul comercial Galleria, situat la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, totul s-a transformat în cea mai neagră idee de afaceri. Inaugurat la sfârşitul lunii martie, Galleria Suceava este, cel puţin la momentul de faţă, un eşec total.

Foarte multe spaţii sunt neocupate şi acum, la jumătate de an de la tăierea panglicii, iar puţinii comercianţi care au avut proasta inspiraţie de a-şi deschide afaceri aici intenţionează să tragă obloanele.

Motivul nu este greu de ghicit: lipsa clienţilor. Pentru a mai umple din spaţiile pustii, administratorii au venit cu tot felul de soluţii de compromis. La parter, de exemplu, pe câteva sute de metri pătraţi, se află expuse picturi ale unor copii şi sunt depozitate scaune (foto).

interior galleria

La etaj, au fost amplasate mese de tenis şi jocuri. Acestea ocupă, de asemenea, sute de metri pătraţi, dar chiar şi aşa nimeni nu se înghesuie. Magazinele au reduceri chiar şi de 70%, dar cumpărătorii sunt mai rari ca iarba de leac. Pe la baruri şi restaurantul „Doi şi un sfert” nici urmă de clienţi, iar la magazinul Tekzen este la fel de linişte.

Speranţele de relansare sunt aproape nule, mai ales în condiţiile actuale, iar Galleria Suceava riscă să devină cel mai mare eşec de piaţă de după 1989.

galleria suceava

Galleria are o suprafaţă construită de 15.000 mp, dintre care 10.700 mp suprafaţă închiriabilă, fiind dezvoltat pe două niveluri. Centrul comercial are 270 de locuri de parcare atât la suprafaţă, cât şi în subteran.

Din păcate pentru investitori, colosul de beton ridicat la ieşirea din Suceava s-a născut când nu trebuia şi s-ar putea să nu mai ajungă niciodată la maturitate.