Shares

Un vechi proverb spune că cine seamănă vânt culege furtună. Nimic mai adevărat în cazul lui Aurel Olărean, primarul din Rădăuţi.

Edilul strigă sus şi tare că este sabotat de consilierii locali şi că nu poate administra în moc corect oraşul. Nemulţumirea sa a plecat de la faptul că 20 de proiecte de hotărâri de Consiliul Local au fost scoase de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a deliberativului rădăuţean.

Este foarte probabil ca unele dintre aceste proiecte să fie importante pentru oraş, dar cum până acum Olărean a făcut doar ce a vrut în Primărie, pe care o conduce ca pe propria moşie, nimeni nu mai are încredere în bunele sale intenţii. Nici măcar colegii săi de partid, care, cu câteva excepţii, îl şuntează pe unde-l prind.

Pentru Aurel Olărean, pentru partidul din care face parte, dar şi pentru rădăuţeni toate aceste clinciuri ar trebuie să constituie serioase semne de întrebare cu privire la capacitatea actualului primar de a mai conduce oraşul şi în viitor.

Pe Olărean îl înţeleg de ce trage cu dinţii să rămână în fotoliul de primar. O eventuală plecare a sa din funcţie ar însemna, cu siguranţă, scoaterea la lumină a unor lucruri incredibile despre furtul comis din banii contribuabililor. Din poziţia de primar, Aurel Olărean poate ascunde multe dintre măgăriile comise, favoritismele acordate unor firme şi unor apropiaţi şi jefuirea constantă a banilor publici pe care i-a avut pe mână în cei patru ani de mandat.

Menţinerea lui Olărean în funcţie va fi un nou recul în dezvoltarea oraşului. Actuala stare de neîncredere şi suspiciune se va accentua, iar legăturile primarului cu consilierii locali vor atinge alte praguri ale ridicolului. Toate acestea cu efecte devastatoare asupra celui de-al doilea oraş ca mărime al judeţului.

Oare PD-L chiar vrea să gireze un asemenea om? Se pare că da.