Shares

Operaţiunea „cârnaţii trandafir” este în plină derulare. Responsabili sunt „măcelarii” de la Agenţia Naţională de Integritate, iar „materia primă” se numeşte Aurel Olărean şi firmele soţiei sale.

Printr-o adresă oficială, ANI a informat că pe 20 martie 2014 a demarat procedurile în cazul edilului din Rădăuţi în baza Legii 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. Aurel Olărean este cercetat pentru conflict de interese după ce Spitalul Municipal Rădăuţi a semnat un contract prin care achiziţiona carne şi produse de carmangerie de la SC Andras Prod SRL Rădăuţi, firmă la care administrator şi asociat unic este Lăcrămioara Olărean, soţia lui Aurel Olărean.

Această firmă, pe care edilul din Rădăuţi „a uitat” s-o treacă în declaraţia de interese, a încheiat anul trecut un contract cu Spitalul Rădăuţi în valoare totală de 106.000 de lei.

olarean nervos

Pentru aceşti bani, SC Andras Prod SRL Rădăuţi a livrat Spitalului 4.400 de kg de carne şi 2.080 de kg de cârnaţi trandafir. În acest caz mai există şi suspiciunea că bunurile nu au fost produse de SC Andras Prod SRL, ci de SC Apollo SRL Rădăuţi, o altă firmă aparţinând familiei Olărean.

Potrivit legislaţiei care a intrat în vigoare în vara anului 2010, contractul de management al Spitalului din Rădăuţi este semnat chiar de primarul Aurel Olărean. Cu alte cuvinte, edilul a numit un director, iar acesta i-a oferit soţiei şefului administraţiei locale un contract generos pe o firmă pe care Olărean a uitat s-o mai treacă în declaraţia de interese.