Shares

Peste 1.000 de oameni s-au adunat în această după-amiază în faţa Prefecturii Suceava pentru a-i contesta pe actualii guvernanţi.

Este cifra care se estima pe surse. Din câte ştiu eu, organizatorii mitingului au fost cei de la PSD Suceava. Asta înseamnă că majoritatea celor prezenţi au carnet de pesedist, dar au fost şi oameni care au participat din proprie convingere.

Nu ştiu dacă 1.000 de oameni cât a adunat cel mai important partid de opoziţie este mult sau puţin, însă poate reprezenta un semnal.

Teoria bulgărelui de zăpadă poate fi fatală pentru cei aflaţi la putere, iar până în prezent se pare că reacţia lor este spre inexistentă.

Interesant este că la Suceava, în afara figurilor de la Bucureşti, principalul personaj contestat se numeşte Gheorghe Flutur, criticile la adresa primarului Ion Lungu fiind aproape inexistente, cel puţin în faţa Prefecturii. Mitingul a continuat cu un marş pe la sediul PD-L Suceava, dar şi al Primăriei Suceava, ţinta fiind, evident, cei care conduc judeţul şi oraşul.

Ce s-a întâmplat la Suceava, dar şi în restul ţării, este o palmă serioasă dată celor care conduc România.

Opoziţia a făcut puterea să tremure. Şi asta nu neapărat din prisma a ceea ce s-a întâmplat astăzi, ci mai ales prin frica de ce va urma.